Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10486698 www.bgdnes.bg

Томас Мюлер се гаври: "Барселона" са ми абонати!

"Изглежда, че "Барселона" са ми абонати." Така една от звездите на "Байерн" (Мюнхен) Томас Мюлер реши да се изгаври с противника си след 3:0 в Шампионската лига. Баварският колос завърши с пълен актив, докато каталунският тим остана трети и ще продължи участие в Лига Европа напролет. Именно Мюлер заби първия пирон в ковчега на "Барса" с осмото си попадение срещу този съперник в кариерата.

"Играхме добре, макар и не всичко да беше идеално. Когато излезеш срещу "Барселона", винаги е трудно, тъй като те се опитват да пресират и да оказват натиск. Като цяло обаче беше весело", отчете 32-годишният Мюлер. Също така той влезе в клуба на играчите с поне 50 гола в турнира. Там са още Тиери Анри, Рууд ван Нистелрой, Карим Бензема, Раул Гонсалес, Роберт Левандовски, Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Реклама

"Доминирахме тотално и то срещу голямо име като "Барселона". Ако бяхме по-настоятелни, можеше да вкараме и още голове. Завършихме с пълен актив в групата, като допуснахме само 3 гола и вкарахме 22, което е доста добър показател", анализира треньорът на "Байерн" Юлиан Нагелсман.

За последно "Барселона" остана на трета позиция в групите на Шампионската лига през сезон 2000/2001, когато бе заедно с "Милан", "Лийдс" и "Бешикташ". Специалисти констатираха и друг интересен факт - тимът изобщо не се класира за турнира през последния сезон преди включването на Лео Меси при мъжете (2003/04) и отпадна в групите още в първия сезон след напускането на аржентинеца. Докато той бе в състава, в продължение на 18 години, "Барса" стигаше поне до осминафинал в Шампионската лига.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама