Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11458922 www.bgdnes.bg

Камило Плачи остава в "Хебър"

Титлата ни коства доста лишения и труд, казва капитанът Иван Станев

Италианският волейболен специалист Камило Плачи със сигурност остава начело на "Хебър" (Пазарджик) и през следващия сезон. Самият той обяви новината веднага след спечелването на историческия златен требъл. Пазарджиклии се наложиха като гости над "Нефтохимик" в Бургас с 3:1 (25:17, 25:27, 25:23, 25:15) в третия финален двубой. Така след 3:0 във финалната серия тимът на Плачи спечели втория си пореден трофей в шампионата.

"Перфектен сезон за нас! Отборът ни е много силен. Искам да благодаря на клуба, който ми помогна за моя личен проблем. Направихме сезон без загуба, спечелихме всичко възможно и сега ще бъде празник", сподели щастливият Плачи. Италианецът прекара тежка коронавирус, след което получи други усложнения и влезе в болница в края на миналата година. Капитанът на новия стар волейболен шампион Иван Станев не скри радостта си.

Реклама

"Страхотно е усещането да си капитан на такъв отбор. Отстрани може да изглежда доста лесно, но това коства много лишения, труд, самодисциплина от всеки един от нас. И трите мача срещу "Нефтохимик" бяха завързани, но опитът ни оказа влияние. Благодаря на нашата публика", призна Станев. Тодор Алексиев също бе в екстаз.

"Още не мога да осъзная какво направихме! Да спечелим титлата без загубен мач! Това ми се е случвало в Гърция с "Олимпиакос". Аз съм емоционален и винаги ще остана такъв." Италианският посрещач на "Хебър" Якопо Масари бе отличен за най-полезен състезател (MVP) на финалите.

"Много съм щастлив - за феновете, за града, за отбора, защото свършихме страхотна работа. Останахме силни в трудните моменти", добави той, но не разкри дали ще остане в състава и през следващия сезон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама