Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12017467 www.bgdnes.bg

Стойка Кръстева роди дъщеричка

2,99 кг тежи малката Цветелина, потвърди таткото Борил

Бебе проплака в бокса! Олимпийската ни шампионка от Игрите в Токио през миналото лято Стойка Кръстева стана майка за първи път. Тя и съпругът й Борил се похвалиха с малката Цветелина.

Бебчето тежи 2,990 кг и се е появило на бял свят с помощта на д-р Стоянова от МБАЛ "Надежда", потвърди щастливият татко. Златната медалистка в категория до 51 кг се чувства добре. За 36-годишната спортистка това е първа рожба.

Реклама

Стойка най-вероятно нямаше да стане олимпийска шампионка без съпруга си. Боксьорката временно се отказва от спорта, но нейният съпруг я убеждава да се върне на ринга. След постигането на голямата цел приоритетите в живота на шампионката се променят. "Време ни е за дете", казва миналото лято Борил, а Стойка добавя пред "България Днес": "Готова съм да имам дете от мига, в който срещнах човека до себе си. Господ си знае работата кога ще дойде. Със сигурност бебето ще е приоритет пред евентуално участие на следващата олимпиада в Париж".

Стойка казала по емоционален начин на мъжа си новината, че е бременна. "Бях на състезание в Плевен, когато разбрах. Вечерта се прибрах в София, за да мога да му кажа. Благата вест за нас дойде на 11 ноември. Оттогава сме много щастливи и чакаме с нетърпение момента. Баща ми през сълзи ни прегърна, а майка ми просто остана без думи. Не това е основната причина да сложа край на своята кариера. Аз просто смятах, че няма какво повече да постигна от олимпийския връх."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама