Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12392930 www.bgdnes.bg

Браво! Злато за ансамбъла

Калейн с два сребърни медала

Ансамбълът на България добави още един златен медал към този от многобоя на Световната челъндж купа в Клуж. Състезанието е последна проверка преди световното първенство по художествена гимнастика в София от 14 до 18 септември.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова спечелиха финалите на пет обръча. Момичетата на Весела Димитрова, които за първи път се състезават в обновения си състав, получиха оценка 35,250 за своето съчетание. Те изпревариха ансамблите на Израел и Испания.

Реклама

Във финалите при индивидуалните състезателки България взе два сребърни и един бронзов медал след изиграванията на обръч и лента. Вторите места завоюва Боряна Калейн. Николова се окичи с бронз.

На обръч Боряна получи оценка от 35,700, като пред нея се нареди единствено София Рафаели. Италианката допусна грешки, но се окичи със златото. Стилияна остана с бронза с 34,450.

Калейн взе среброто и на топка, като този път бе изпреварена от израелката Дария Атаманов. Бронзът бе за Милена Балдасари. Николова остана пета.

В многобоя ден преди това Николова взе сребърен медал, а Калейн остана четвърта. Ансамбълът спечели титлата.

"Браво, момичета! Ансамбълът вложи много, много труд и усърдие. Независимо че за първи път играят в този състав, се справиха много добре - похвали ги президентът на федерацията Илиана Раева. - Допуснаха се сериозни грешки и в двете съчетания, но имаме още малко време да доизчистим много трудните композиции. Много навременен успех, който трябва да бъде стимул за работа. Напълно заслужен успех за Стилияна! Тя също полага къртовски труд, който е възнаграден подобаващо. Гордея се с нея как работи на тренировки. Това в никакъв случай не е таванът. С нея бързаме бавно. Огромно израстване с контрола на тяло и уред по време на състезание. Браво, умнице! Боряна Калейн не успя да изиграе нито едно от съчетанията си. Вярвам, че до световното първенство ще положи максимални усилия да изглежда по най-добрия начин."

Реклама
Реклама
Реклама