Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12454782 www.bgdnes.bg

Жан Тод, човекът който остана до Михаел: Шумахер е в най-добрите ръце

Случва се да го посещавам по три пъти седмично, разкрива бившият бос на "Ферари"

Легендарният бос на "Ферари" от 90-те години Жан Тод повдигна леко завесата около състоянието на Михаел Шумахер, информация, която се пази в най-строга тайна от семейството на седемкратния шампион във Формула 1.
На 29 декември 2013 г. Шуми едва не губи живота си при инцидент, докато кара ски във Френските Алпи. Приет е в болница, където изпада в кома и оттогава няма почти никаква информация за това как продължава животът на някогашния голям пилот.
Германският таблоид "Билд" все пак успява да измъкне някакви новини от пестеливо изказване на Жан Тод.
"Много съм радостен, че феновете не само в Германия, мислят толкова много за Михаел и постоянно питат за него - казва Тод. - На всички искам да съобщя, че той е във вероятно най-добрите и грижовни ръце. Михаел е в най-доброто възможно състояние, ако се съди по настоящото му положение. Освен това е заобиколен от любовта на хората, които го обичат."
Докато съм жив, винаги ще му ходя на гости. Понякога се виждаме по три пъти в седмицата. Но има случаи, когато не мога да отида при него в продължение на цял месец. Всички в семейството на Шумахер са мои много близки приятели и сме в постоянна връзка. Ще направя всичко, което е по силите ми за тях.
Бившият мениджър на Пилето - Вили Вебер, признава пред списание "Щерн", че след ужасния инцидент в края на 2013 г. той няма никаква връзка с роднините на Михаел.
"В първите месеци много страдах и се ядосвах, че не ми дават достъп до информация или до самия Михаел. След това обаче разбрах, че няма смисъл да се тревожа. Приех позицията на неговото семейство"

, заявява Вебер.
80-годишният импресарио, който в продължение на 20 години беше един от най-близките хора до Михаел Шумахер, разказа интересни моменти от кариерата на прочутия си клиент.
"Веднъж бях произвел 100 000 шампионски шапки за края на сезона във Формула 1, но Михаел не спечели титлата. Така и не му казах какво съм направил, тъй като той е много суеверен. Ако беше разбрал, щеше да полудее", спомня си Вебер и допълва: "Когато го видях за първи път без състезателния шлем, се запитах: "Нима това е Шумахер?". Очаквах нещо като Супермен и затова бях изненадан. Неговата волева брадичка обаче ме убеди, че имам работа с амбициозен човек".
През 1994 г. неговият усет се потвърждава, тъй като Михаел Шумахер печели първата от седемте си шампионски титли, която на следващата година защитава.
"През 2000 г., когато за първи път стана шампион на Формула 1 с Ферари, цяла Италия празнуваше - спомня си Вебер. - Михаел изпи голямо количество ром с кола и беше толкова въодушевен, че подаряваше кофи с изстудено шампанско на всеки, който срещнеше на партито."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама