Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/13894099 www.bgdnes.bg

Избяга от войната в Украйна: Промоутърът на Усик се премести у нас

Промоутърът на световния шампион в тежка категория Александър Усик - украинецът Александър Красюк, навлиза и на българска територия. Това разкри самият той пред "България Днес" и youtube канала "Спортната джунгла".

"Наистина съм благодарен на България за гостоприемството, защото съм тук от известно време - заяви боксовият спец. - Имам компания тук вече 4-5 години. Когато войната започна, взех решение да преместя семейството си в София. Някои хора не могат да разберат защо тук. Имах възможност да живея в Барселона, Виена, Лондон, Париж. Където и да е. Но в крайна сметка избрах София. Когато започнеш да живееш тук, откриваш някои неща, които не са толкова материални, а духовни. Като енергия, природа, мястото е перфектно."

Реклама

Красюк изгледа турнира "Странджа" и вече гради планове за работа на българска територия.

"Работим върху това заедно с Краси ( б.а. - Инински) и Дани (б.а. - Дамянович) - заяви промоутърът. - Кой знае, може би до края на годината ще започнем една хубава промоутърска компания в България. Ще имаме добра отправна точка, в която силните аматьори могат да намерят решение за тяхното бъдеще при професионалистите. България не е голяма страна и пазарът не е силен за бокса, но в Украйна е същото. Това е мястото, където кристалите се вземат от земята. Когато видите, че този кристал не е само кристал, а може да стане диамант, трябва да го шлифовате умело. Не го продавате. Това е нашата цел. Да намерим диаманта, да го шлифоваме правилно и след това да го продадем на място, където има търсене и любителите са много повече."

Според промоутъра докъде ще стигне Усик още в кариерата си, зависи само от боксьора.

"Усик е опасен за всеки. За всеки боксьор, който се бие в момента. Много експерти преди първия мач с Джошуа казваха, че е аутсайдер. Ей Джей не е толкова опитен от аматьорите, но също е олимпийски шампион. Световен шампион и победи Кличко. Усик е техничен, но идва от полутежка категория. Малък е, не е толкова висок. Какво ще направи? Нека да видим какво се случи. Преди първия мач моята прогноза беше 80:20 за Усик. Изведнъж това се случи. Усик не го нокаутира. Той изяде сърцето му в първия мач и душата му във втория. Усик премина през много, много трудни неща в неговия живот. Той е завършен като мъж. Неговата целеустременост, ментална сила, всичко това се проявява, когато се бие", категоричен е промоутърът.

Четете още

Антъни Джошуа: Умирам да си върна титлата

Антъни Джошуа: Умирам да си върна титлата

Усик: Ако не се боксирам с Фюри, спирам

Усик: Ако не се боксирам с Фюри, спирам

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама