Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/14126771 www.bgdnes.bg

Алберт Попов стана Почетен гражданин на Банско

След третото място (в Палисейдс Тахо, САЩ) идва "глад" за още по-сериозни резултати, така че със сигурност ще гоним победата и вярвам, че можем да постигнем повече, че ще го постигнем", каза в Банско най-добрият български алпиец Албер Попов, който днес беше отличен със званието "Почетен гражданин на Банско" на официална церемония в курортния град.

"В Банско винаги се чувстваме като у дома си, когато дойдем да тренираме и да се готвим за големите състезания в чужбина. Банско неведнъж се е доказал като световен курорт, дори догодина чакаме поредните два старта за Световната купа, така че вървим в правилната посока и съм много горд, че такива състезания могат да бъдат на пистата, на която ние сме израснали", каза още Попов.

"Зад такива успехи стои огромен труд, трудът на един голям екип, чието острие е смелостта и амбицията на Алберт Попов. Разбира се, трябва да отдадем заслуженото на неговия треньор, без когото успехът е невъзможен – Ивайло Борисов", каза при връчване на званието кметът на Банско Иван Кадев, който поздрави и Българска федерация по ски за осигуряване на подготовката на българските скиори и сноубордисти на световно ниво и за домакинствата на европейски и световни състезания.

Четете още

Алберт Попов гледа към победа в "белия керван"

Алберт Попов гледа към победа в "белия керван"

Алберт Попов: Ще гледам как дъщеря ми се ражда

Алберт Попов: Ще гледам как дъщеря ми се ражда

Алберт Попов: Бях на ръба да се разплача!

Алберт Попов: Бях на ръба да се разплача!

Легендарният Петър Попангелов:
Алберт е феноменален, може да се качи и по-високо!

Легендарният Петър Попангелов: Алберт е феноменален, може да се качи и по-високо!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама