Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/14150116 www.bgdnes.bg

Илиана Раева след триумфа в София: Тези мигове са смисълът на огромния труд

"Златна България" върви в правилната посока, радва се Християна Тодорова

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не скри радостта си след финалите на отделните уреди от Световната купа. На тях Стилияна Николова спечели три титли - на обръч, топка и бухалки, а Ева Брезалиева взе сребро на бухалки.

"Беше един много емоционален ден, изпълнен с всякакви емоции, но най-вече позитивни, особено след финала на бухалки. Стили грабна златото, а Ева среброто. Публиката буквално експлодира. Въздухът в залата се наелектризира до краен предел. Колегите от другите държави искрено ме поздравяваха за успеха! Вярвам, че всичко това ще бъде стимул за още повече работа в залата. Тези мигове на върховни преживявания са смисълът на огромния труд! А ние наистина полагаме много, много усилия. Сега трябва да забравим този "златен" уикенд и бързо да се концентрираме за предстоящото състезание, което имаме тези петък, събота и неделя. "Купа София", която е с рекорден брой участващи страни, ни очаква", обяви Раева.

Реклама

Българската съдийка Християна Тодорова също похвали гимнастичките след края на Световната купа в София. Те се представиха много добре, като спечелиха общо шест медала - четири на Стилияна Николова, един на Ева Брезалиева и един на ансамбъла.

"Златна България като цяло - заяви бившата грация. - Особено в многобоя индивидуално и ансамбли, както и на финалите при Стилияна. Изключително силна игра. Много съм доволна. Вървим в правилната посока. Ставаме постоянни. Ставаме все по-стабилни, по-силни, което е най-важното. Горда съм, дано това е началото на един много успешен сезон."

Тодорова, която е част от ансамбъла взел бронз на олимпиадата в Рио, не подмина грешките на момичетата на Весела Димитрова във финалите на отделните уреди.

"Съчетанията им са много трудни, с изключително висока стойност, може би ще се направят някои промени. Гледаме в тази посока, за да облекчим момичетата и да бъдат по-чисти. Най-важното при ансамблите е да са чисти, да има синхрон и да си хванат уредите, разбира се. Високата трудност при тях е огромен фактор. Това ни позволява дори да се стигне до грешки, пак да вземем медал. Дори злато спечелихме в многобоя. С треньорския щаб ще го обсъдим много добре", завърши Тодорова.

Текст: Илиана Раева остана доволна от момичетата

Четете още

Мъри трогна Илиана с послание за ЧРД

Мъри трогна Илиана с послание за ЧРД

Треньорката на златните момичета: Искам да работя в книжарница!

Треньорката на златните момичета: Искам да работя в книжарница!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама