Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/14170953 www.bgdnes.bg

Бебето на олимпийската шампионка Стойка Кръстева расте в залата

Със съпруга ми не искаме дъщеря ни на всяка цена да стане спортистка, категорична е олимпийската ни шампионка

Бебето на олимпийската ни шампионка по бокс от олимпиадата в Токио Стойка Кръстева, Цветелина, расте в тренировъчната зала. Малката, която ще навърши годинка през лятото, е кротко бебе и изобщо не пречи на майка си да обучава момичетата на мъжкия спорт, признава самата шампионка пред "България Днес".

Реклама

На въпроса дали мама иска да направи и щерка си Цветелина шампионка, Стойка отговаря: "Със съпруга ми Борил нямаме болни родителски амбиции, не е задължително дъщеря ни на всяка цена да става спортист. Имаме амбиция да я държим, докато расте, възможно най-далеч от компютрите и телефоните, за да има пълноценен живот. Да е жива и здрава, тя сама ще се насочи към някаква сфера каквато й харесва. Ние като родители ще подкрепим Цветелина, каквото и да избере. Ако е спортът, добре. Ако е нещо друго, пак добре. Аз като дете исках да стана лекар, за да помагам на хората, но се оказа, че пътят ми е друг и не съжалявам" - казва олимпийската ни шампионка.

Едно е сигурно и то е, че бъдещето на семейство Кръстеви е свързано с родината. Въпреки трудния път, който Стойка е имала като спортист, тя е категорична, че когато човек е отдаден на това, което прави и се труди усърдно, ще успее.

"Като олимпийски шампион винаги мога да си намеря работа в чужда страна, но не искам. Ние сме си българи и тук е нашият корен. Искаме и децата ни да живеят тук. В България има условия за развитие на младите в която и да е сфера. Но това, което казвам и на моите момичета, е, че всичко става с упоритост, резултатите не идват даром, а това важи навсякъде по света", обяснява голямата ни шампионка.

Преди време Кръстева призна, че раждането на Цветелина е най-голямото щастие в живота й.

"Това просто не може да се сравни с нищо друго. Олимпийският медал бледнее пред това нещо, това е най-голямото щастие на света", категорична бе боксьорката пред медиите при изписването й от родилното.

Четете още

Олимпийска шампионка край ринга с бебето

Олимпийска шампионка край ринга с бебето

Стойка Кръстева: Златният медал бледнее пред бебето

Стойка Кръстева: Златният медал бледнее пред бебето

Стойка Кръстева роди дъщеричка

Стойка Кръстева роди дъщеричка

Златната Стойка излезе в майчинство

Златната Стойка излезе в майчинство

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама