Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14198804 www.bgdnes.bg

Джони Велинов се подобрява след операцията

Футболната легенда се бори с коварно заболяване

Бившият вратар стиска палци за титла на ЦСКА

Футболната легенда Георги Велинов се подобрява след тежката операция, която претърпя преди около месец и половина. Големият вратар се бори с коварно заболяване, което му бе открито наскоро. Джони страда от рак на челюстта и води поредната тежка битка в живота си. Състоянието му в момента се подобрява и всички цесекари и футболни фенове се молят за пълното му възстановяване. Легендата на българския футбол е обичан от всички и винаги се е държал с уважение към съперниците си. Броени дни след операцията Джони за пореден път доказа любовта си към ЦСКА, след като изгледа на живо победата на любимия му отбор с 3:1 над "Ботев". Феновете знаеха за здравословните му проблеми и го подкрепиха, скандирайки името му.

При рака на челюстта лечението започва с операция, която има за цел да отстрани целия тумор и засегнатата тъкан. След интервенцията е необходима реконструкция на устната кухина, за да се възстановят функцията и външният вид на челюстта, като често се налага поставянето на метална протеза. Препоръчва се лъчетерапия, но химиотерапия не е необходима и прогнозите за лечението на болестта са добри. Велинов вече води втори живот, след като преди години претърпя успешна трансплантация на черен дроб. Вече 15 години Джони празнува два рождени дни. Първия на 10 май и втори - на 5 май, когато му е направена трансплантацията. В края на 2006 година разбира, че операцията е единственият му шанс за живот след развитата цироза на черния дроб. Негов донор става мъж от Варна, чиято съпруга дарява органите му. "Намери се донор, съвместим с моите органи, след 6 месеца в очакване на операцията. Благодаря на жената от Варна, хиляди, безкрайни благодарности", каза Георги Велинов, който признава, че без трансплантацията са му оставали едва няколко седмици живот.

Винаги позитивен и усмихнат, Джони е пример както за децата, така и за настоящите футболисти. Сред левскарите също има много приятели и е уважаван сред "синята" общност, тъй като никога не е казвал лоша дума за големия съперник.

Четете още

Джони Велинов изгледа победа на ЦСКА

Джони Велинов изгледа победа на ЦСКА

Джони Велинов се бори с коварна болест

Джони Велинов се бори с коварна болест

Легендарният Джони Велинов:
Вуцов е бъдещето на националния

Легендарният Джони Велинов: Вуцов е бъдещето на националния

Легендата Джони Велинов:
Пази този, който е спечелил доверие

Легендата Джони Велинов: Пази този, който е спечелил доверие

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама