Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/14223374 www.bgdnes.bg

Румънки виновни за боя с българките на женски хокей

С женски бой и провалено Общо събрание завършва сезонът в родния хокей. Първо мачът между женските националния отбори на Румъния и България на световното първенство в трета дивизия, група "А" завърши с масово меле, намерило отзвук чак отвъд океана. След това и Общото събрание на федерацията се провали.

На 9 април, неделя, в Брашов женският мач завърши 10:2 за домакините, но след края му дамите от двете страни започнаха масов бой, в резултат на който реферите присъдиха 265 наказателни минути на румънките и 289 на българките. За домакините има и утежняващо наказание, тъй като те нападнаха да бият и съдиите. Според източник от Международната федерация тече разследване, а последствията може да са изваждане на част от състезателките или целите отбори за следващия сезон.

Реклама

"България Днес" се свърза с една от националките ни - Михаела Крумова, която обясни: "Излязохме с настроение, въпреки че от срещата ни през 2020 знаем, че играят грубо. Все пак всички отбори сме в един хотел, предния ден, който ни беше почивен, бяхме заедно на разходка и сме си говорили с тях. Повечето са приятни момичета, дори имат деца под 18 г. и се надявахме този път нещата да са различни.

Но още през първата третина се видя, че няма да се колебаят и ще играят грубо. Имаше много случаи на сблъсъци и непозволени удари от тяхна страна. Опитвахме се да запазим самообладание. През целия мач имаше сдърпвания. Те не спираха да ръгат, мачкат, блъскат и удрят вратарката ни и нямаше как да не я защитим.

На края на играта те прекалиха, като ни ритаха в краката и ни удряха по главата със стикове, така че ние излязохме като отбор да им кажем, че не може да правят така.

Всеки, който беше на леда, получи наказание, което ще остане за следващия сезон, но другите отбори останаха доволни, защото румънките играха грубо не само срещу нас, но и срещу всички други в първенството".

Според президента на родната федерация Мартин Миланов до чак толкова сериозни наказания няма да се стигне. Неговият проблем в момента е друг, а той е проваленото Общо събрание. Причина за това е другият кандидат да оглави централата - Александър Маринов, за когото част от делегатите смятат, че е спуснат с политически натиск, тъй като той е съветник на президента Румен Радев и бивш член на БСП. След скандали в залата във вторник половината от присъстващите напуснали, а вотът между Миланов и Маринов стигна паритет от 8:8 гласа. "Заради обвързаността на опонента ми част от делегатите просто си тръгнаха и събранието пропадна. Сега ще внесем документите в съда и той трябва да насрочи нова дата", обясни Мартин Миланов.

Четете още

(ВИДЕО) Вижте масовия бой между българските националки по хокей на лед и румънките

(ВИДЕО) Вижте масовия бой между българските националки по хокей на лед и румънките

Майката на заклания пред "Соло" хокеист Кирил Въжаров: Най-накрая ще има справедливост!

Майката на заклания пред "Соло" хокеист Кирил Въжаров: Най-накрая ще има справедливост!

Реклама
Реклама
Реклама