Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/14338479 www.bgdnes.bg

Любов спира Сашо Везенков за Америка

Изгората му Никол не го пуска, закотвя го в Гърция

Звездата на баскетболния "Олимпиакос" и националния ни отбор Александър Везенков изглежда не вижда бъдещето си извън Пирея, но не за друго, а от любов. Саша, както наричат българина в южната ни съседка, има сериозна връзка със състезателката на същия клуб, но по водна топка Никол Елефтериаду и това го "закотвя" засега в Гърция, пишат местни медии.

За бурните чувства между двамата спортисти бе разкрито тази пролет, след като те си пуснаха обща снимка в социалните мрежи. Приближените до Везенков твърдят, че щом е решил да признае за връзката си, значи чувствата му, а вероятно и намеренията са сериозни, тъй като той никога не разкрива подробности от личния си живот и пази ревниво отношенията си с нежния пол. Баскетболна звезда в Гърция е дори повече от футболна и интересът на нежния пол към Саша никога не е затихвал.

Реклама

Сега нещата с Никол са сериозни, но в същото време към Везенков, който за пореден сезон блести и в Евролигата, интерес има и от НБА. Той е собственост в момента на "Сакраменто", откъдето обмислят да си го вземат за следващия сезон. Някои от настоящите играчи открито признаха, че класата на българина е напълно достатъчна, за да играе при "извънземните" и те ще се радват, ако им стане съотборник.

Самият Везенков признава, че не е особено ентусиазиран от перспективата да се подвизава отвъд Океана. "НБА е мечта за всеки, който играе баскетбол, но аз не съм от хората, които ще искат да се подвизават там само за да могат после да кажат, че са го правили. Ако има такава възможност, отборът ме иска и намерим начин да стигнем до предоставяне на шанс, тогава вече нещо може да се направи. Когато говоря за шанс, визирам това да имам възможността да играя и да покажа на какво съм способен. В момента мисля единствено за Финалната четворка в Евролигата, нищо друго", казва родната звезда.

Но друга част от истината е, че сърцето тегли българина към Атина, където е и любимата му Никол. Неотдавна ватерполистката се дипломира в местен колеж като физиотерапевт, а и й предстои сезонът в гръцкото първенство. За нея преместването в САЩ също би било предизвикателство, което тя не е обмисляла за момента.

В спортните среди у нас вече се шегуват с паралел между Везенков и лекоатлетката Ивет Лалова. Докато най-бързата ни спортистка беше гадже с колегата си Симоне Колио, той също стана физиотерапевт, а после и неин съпруг. Та може скоро и Никол да смени фамилията, смеят се наши баскетболни деятели.

Четете още

Везенков води "Олимпиакос" за нов успех

Везенков води "Олимпиакос" за нов успех

В Гърция: Везенков е извънземен

В Гърция: Везенков е извънземен

Александър Везенков чупи още рекорди с "Олимпиакос"
Александър Везенков чупи още рекорди с "Олимпиакос"

Александър Везенков чупи още рекорди с "Олимпиакос"

Александър Везенков над всички и срещу АЕК
Александър Везенков над всички и срещу АЕК

Александър Везенков над всички и срещу АЕК

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама