Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/14371623 www.bgdnes.bg

Волейболната легенда Найден Найденов: Българите не сме по-лоши треньори

"Нефтохимик" на Атанас Петров взе титлата от "Хебър" на Плачи

Треньорът на мъжкия волейболен отбор на "Нефтохимик" Атанас Петров е доказателство, че българските специалисти не са по-лоши от чужденците, обяви легендата в този спорт Найден Найденов. Бургазлии спечелиха титлата в драматична битка срещу досеташния й носител "Хебър" (Пз), чийто наставник е италианецът Камило Плачи.

Момчетата на Петров успяха да спечелят петия мач от плейофа за титлата с 3:2 гейма (25:17, 25:23, 21:25, 22:25, 15:12) пред препълнените трибуни на бургаската зала "Младост" онази вечер. "Хебър" спечели последните два сезона именно срещу "Нефтохимик, който преди това господстваше в шампионата четири сезона.

Реклама

"Изключително съм щастлив, че български треньор стана шампион на България - заявява Найденов. - Радвам се за Атанас Петров, защото доказа, че и българските треньори са много добри специалисти. "Нефтохимик" спечели титлата на България с български треньор. Не е необходимо отборите да наемат чужденци в България, и нашите специалисти са много добри". Найденов класира националния ни тим на 4-о място на олимпиадата в Лондон през 2012 г.

Самият Петров коментира, че титлата е заслуга най-вече на възпитаниците му.

"Тези момчета го заслужават. Шампионската титла е за това, което направиха през сезон и този неимоверен труд, който хвърлиха. Нашият отбор заслужава най-много златото, заради всички усилия, труд и влагане, както и победите, които направихме през шампионата. Моята цел винаги е да играем добър и модерен волейбол. Получи се", казва Петров пред "Спортал".

След финала Камило Плачи повдигна завесата за това дали ще остане в Пазарджик, след като по-рано имаше спекулации, че напуска след края на сезона.

"Спечелихме пет трофея от шест възможни за изминалите два сезона. В един финален мач не е казано, че трябва задължително да победиш. Този път не успяхме. За следващия сезон ще мислим после. Аз имам желание да остана, същото е желанието и на клуба и ще разговаряме", казава италианският специалист.

Четете още

Камило Плачи:
Доволен съм от характера на волейболистите си

Камило Плачи: Доволен съм от характера на волейболистите си

Камило Плачи остава в "Хебър"

Камило Плачи остава в "Хебър"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама