Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/14381942 www.bgdnes.bg

Помните ли Сесил Каратанчева? Вижте на кой голям тенис турнир се завръща!

Каратанчева със защитен ранкинг за квалификациите

Сесил Каратанчева може да се завърне на любимия си турнир - "Ролан Гарос". Именно на кортовете в Париж българската тенисистка направи най-силното си представяне в Големия шлем преди години.

Бившата №35 в света реши да поднови кариерата си след 4-годишна пауза. Направи го на турнира в Сарагоса (Исп). Там загуби първия си мач с 6:7 (5:7), 6:7 (3:7) от Адития Карунарате от Хонконг.

Реклама

Преди това Каратанчева не бе играла от квалификациите на "Уимбълдън" през 2019 г. Там бе отстранена в първия кръг от Елена Габриела Русе (Рум). Сесил стана майка на момче на 20 август 2021 г.

В Сарагоса българката влезе директно в основната схема. Това стана благодарение на защитeния си ранкинг от юли 2019 година. Тогава заемаше 213-о място в света. Именно благодарение на него сега Каратанчева има сериозен шанс да попадне и сред участничките в квалификациите на "Ролан Гарос". Пресявките на втория за годината турнир от Големия шлем започват на 22 май.

В Париж Сесил постигна някои от най-големите успехи в кариерата си. През 2004-а спечели турнира при девойките на "Ролан Гарос". Година по-късно направи фурор при жените, достигайки до 1/4-финалите. Едва на 15 тя победи Винъс Уилямс в третия кръг от надпреварата.

За тазгодишното издание на "Ролан Гарос" България има двама сигурни участници в основната схема. Това са Григор Димитров и Виктория Томова. В квалификациите при мъжете място имат Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

В юношеската надпревара Илиян Радулов ще бъде трети поставен в основната схема в Париж. Участие ще вземе и Адрияно Дженев. В надпреварата при девойките директно от основната схема ще стартират Росица Денчева и Ива Иванова, за която това ще бъде дебют на подобно ниво. Близо до класиране за квалификациите е Йоана Константинова. 

Четете още

Титла за Каратанчева
Титла за Каратанчева

Титла за Каратанчева

Сесил вдига втора сватба на село
Сесил вдига втора сватба на село

Сесил вдига втора сватба на село

Реклама
Реклама
Реклама