Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/14546911 www.bgdnes.bg

Идват финалите в баскетболната лига advertorial icon

Тази седмица започва финалната серия в Националната баскетболна лига между отборите на "Балкан" (Ботевград) и "Черноморец" (Бургас).

Отборът на "Балкан" е с домакинско предимство заради по-предното си класиране в редовния сезон, като първите два мача ще се изиграят в Ботевград на 27 и 29 май. Третият и четвъртият двубой, ако има такива, ще се състоят в Бургас на 1 и 3 юни. Ако се стигне до пети мач в серията, той ще бъде на 6 юни в "Арена Ботевград".

Серията за бронза ще започне на 26 и 28 май, като "Рилски спортист" е с домакинско предимство заради първото място в редовния сезон. Първият мач ще се изиграе в Самоков, вторият ще бъде в София. Ако се стигне до трети, той отново ще е в "Арена Самоков" на 31 май. Играе се до две победи от три мача.

В efbet откриваме коефициент от 1.70* за победа /вкл. Продължения/ на "Балкан" в първата среща, а успех за "Черноморец" се котира на 2.15*. Възможна опция за залог е и общият брой точки в срещата, включително с евентуални продължения. Над 161.5 точки са оценени със ставка 1.85*, а под 161.5 точки - 1.96*.

"Очакваме жестока битка с "Балкан". Очаквам да има пет мача и наистина според мен ще стане един от най-интересните финали, които са се играли в България в последните години. Нека залите са пълни. Искам да радваме феновете и да ги призовем да ни подкрепят на финалите", заяви старши треньорът на "Черноморец" Васил Евтимов.

"Намираме се в по-добро физическо състояние. Колкото и да е дълга серията, ние ще изглеждаме по-добре и физически, и тактически."

Иван Маринов ще е старши съдия на първия мач от серията за бронзовите медали в Националната баскетболна лига. Той ще ръководи срещата между "Рилски спортист" и ЦСКА на 26 май от 19:00 часа в "Арена Самоков". Помощници ще бъдат Николай Цинцарски и Татяна Вълчева, а комисар - София Масларова. Любопитно е, че сред тях не е нито един от тримата съдии, свирили четвъртия полуфинален мач между "Черноморец" и "Рилски спортист" в Бургас, които президентът на тима от Самоков - Петър Георгиев, се закани, че няма да допуска в залата.

Победата /вкл. Продължения/ за "Рилски спортист" е със завишен коефициент 1.45*, а тази за ЦСКА - 3.20*. Над 162.5 точки в мача, с включени евентуални продължения, се котират на 1.79*, а под 162.5 точки - на 2.10*.

"Имаме мачове за третото място. Надявам се да се вдигнем, да играем за победа и след това ще правим оценки. Мисля, че ще намерим мотивация. Трябва да излезем и да играем. Все пак за първа година ЦСКА се върна в елита и това е нещо хубаво, така че се надявам да се възползваме и да играем добре", заяви капитанът на ЦСКА Венцислав Петков.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама