Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14635708 www.bgdnes.bg

Петев прави нов "Лудогорец" с 8 млн. евро от Тиаго

Рекордната сделка за българския футбол е договорена

Ивайло Петев ще гради нов "Лудогорец" с 8 млн. евро. Парите идват от трансфера на Игор Тиаго, чиято продажба вече е почти уредена. Бразилецът направи страхотен сезон в Разград и многократно си вдигна цената след пристигането си от "Крузейро" миналата година. Нападателят бе купен за около 1,3 млн. евро, като малка част от правата му останаха в бившия му клуб. Фаворит за подписа на Тиаго е белгийският "Брюж", а трансферната сума ще бъде между 8 и 8,5 млн. евро. От тях около 500 000 ще отидат в "Крузейро", а голяма част от останалите пари ще бъдат инвестирани в нови попълнения за "Лудогорец". Тиаго вече почти сигурно е изиграл последния си мач за "орлите", тъй като бе наказан за последния мач от сезона с "Черно море" снощи. Освен офертата от "Брюж" към Тиаго има интерес от още два белгийски клуба - "Генк" и "Андерлехт".

"Няколко белгийски отбора са с интерес за него - призна наскоро изпълнителният директор на "Лудогорец" Георги Караманджуков. - Но ние не само финансово гледаме на офертите. Важно е клубът, в който отиде, да бъде достатъчно класен. И все пак той да играе на голямо ниво. Дали е "Генк"? Нямаме намерение да го спираме. Все пак когато един футболист знае за интерес към него и е наясно, че ще получава в пъти по-голяма заплата от тази в България, нормално е да му се понижи мотивация и да не е полезен, ако не се стигне до трансфер."

Реклама

В Белгия се говори, че Тиаго вече се е договорил с "Брюж" за 1,2 млн. евро годишна заплата.  А трансферната сума ще бъде минимум 8 млн. евро, като по този начин ще бъде подобрен досегашният рекорд на Джонатан Кафу, който бе продаден от "Лудогорец" за около 7 млн. евро.

Намирането на нов класен нападател ще бъде приоритет за "Лудогорец" през лятото. Тимът от Разград ще инвестира парите от Тиаго в нови попълнения, като се очаква Ивайло Петев да се раздели с немалка част от досегашните играчи и да започне да гради нов "Лудогорец".

Четете още

Пачки за дубъл в "Лудогорец"

Пачки за дубъл в "Лудогорец"

Ивайло Петев започва нов проект в "Лудогорец"

Ивайло Петев започва нов проект в "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама