Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/15332927 www.bgdnes.bg

Григор Димитров след драмата в Ню Йорк: Целта ми е завръщане в Топ 10

Григор Димитров си постави за цел завръщане в Топ 10 на световния тенис. Българинът бе на косъм от отпадане още в първия кръг на Ю Ес Оупън, но обърна от 0:2 до 3:2 сета словака Алекс Молкан. Световният №20 отрази три мачбола за съперника в петия сет и в крайна сметка стигна до победата след 6:7(9),6:7(5),6:1, 7:5,7:6(9). Това бе първи пълен обрат за Григор от 0:2 сета в кариерата му, а на трибуните го подкрепяше майка му Мария.

"Страхотно е, невероятно - коментира Димитров след мача. - Да чувствам тялото си добре, без болки, това е фантастично. Иска ми се всички играчи на тази възраст да се чувстват добре. Изненадан съм приятно. Усилията се отплащат. Мисля, че за първи път се връщам от 0:2 сета. Започнах да мисля по темата. Спомних си, че съм губил петия сет, но никога не съм го печелил."

Реклама

Григор все още не се е отказал от мечтата си за титла от Големия шлем, но първите му цели са завръщане в Топ 10 и спечелването на някой турнир.

"Аз отдавна не съм печелил турнир - казва Гришо. - Затова настройвам целта си към нещо постижимо. Не казвам, че не мога. Сега мисля различно. Приоритетите са завръщане в Топ 10, спечелване на турнир отново. Започваш оттам и придобиваш още по-голяма вяра. Докато играя, вярвам, че имам шансове и че мога да подобря някои неща. Всичко може да стане. Виждали сме невероятни неща през годините. В крайна сметка си казваш: защо не? В нашия спорт е много важно да останеш позитивен през цялото време."

Григор разкрива, че в момента се наслаждава на тениса, но на 32-годишна възраст тялото му има нужда от повече грижи. "Има моменти, в които трябва да се настроиш по-различно - казва Димитров. - Да се погрижиш за тялото си. Да видиш какво ядеш. Да видиш как ще планираш тренировките в седмицата. Като си млад, може да пропуснеш ядене, да спиш по-малко и няма проблем. Сега е по-различно. Виждам го, но и се наслаждавам повече. Комфортен съм със себе си. Продължавам да се радвам да се събудя в 6:30 и да изпия едно кафе."

В следващия кръг на Ю Ес Оупън Григор ще срещне стария си познайник и бивш №1 в света Анди Мъри. До този момент в мачовете помежду им британецът има 8 победи срещу 3 на българина. За последно двамата играха през 2016 г. в Пекин, когато Мъри отново бе на печелившата страна. Любопитно е, че настоящите треньори на българина Дани Валверду и Джейми Делгадо дълго време бяха част от щаба на британеца.

"Играли сме много - 11 пъти - коментира Гришо следващия си съперник. - Няма изненади, които треньорите да кажат. Ще подходя като към всеки друг мач. Той играе все по-добре. Очаквам много тежък мач. Говорим много. Аз, Джейми, Дани. Говорим за всеки съперник, който обичаме да гледаме. Ще говорим за него, но няма да има някакви луди стратегии."

Четете още

Мадалина на Гришо в еротичен сеанс

Мадалина на Гришо в еротичен сеанс

Гришо и Мадалина си подариха романтична нощ

Гришо и Мадалина си подариха романтична нощ

Реклама
Реклама
Реклама