Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/17161824 www.bgdnes.bg

ХЕРКУЛЕС! Карлос Насар с три златни медала пред пълните трибуни в зала "Арена София"

Гордей се, България! Карлос Насар смаза конкуренцията и отново е европейски шампион по вдигане на тежести. 19-годишният талант от Червен бряг се окичи с три златни медала в категория до 89 килограма при мъжете. Той бе пръв в изхвърлянето, в изтласкването и в двубоя, където събра 391 (176 кг + 215 кг) килограма. Втори остана италианецът Антонино Пицолато с двубой от 380 килограма, а с бронза се окичи Марин Робу от Молдова, който направи сбор от 378 килограма.

Карлос се появи на представянето на тежкоатлетите българска народна носия. Това взриви препълнените трибуни на зала "Арена София". 

Реклама

За България това е четвърта титла от домашното европейско първенство след златните медали на Ангел Русев до 55 килограма, Габриел Маринов до 61 килограма и Божидар Андреев до 73 килограма.

"Доволен съм, но поради крамп в крака прецених да не изтласквам трети път. Имам още потенциал, който мога да разгърна. За мен това беше истинската победа, да видя пълната зала. Въпреки болежките, които имах, поради обезводняване. Това е победата за България, толкова хора дойдоха да видят българска европейска титла", започна емоционално Насар.

"Определено хората превърнаха това състезание в любимото ми място. Днес нямах температура, но поради нея свалих килограми и бях обезводнен. Това причини крампа в крака ми. Амбициите ми са да участвам във всички състезания и навсякъде да взема златните медали. Публиката пя заедно с мен и това нещо трябваше да се случи за българския народ", каза Карлос.

Четете още

Карлос Насар ОТКРОВЕН: Не мога да предам България

Карлос Насар ОТКРОВЕН: Не мога да предам България

ГОЛ в сауната! Карлос Насар побърка фенките

ГОЛ в сауната! Карлос Насар побърка фенките

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама