Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/17424664 www.bgdnes.bg

Алкарас дебне Григор в Маями

*Гришо посети приют за бездомни кучета преди турнира

*Димитров започва с чилиец или квалификант на Мастърса

Новата голяма звезда на тениса Карлос Алкарас дебне Григор Димитров на предстоящия турнир от сериите Мастърс 1000 в Маями. Българинът и испанецът могат да се срещнат на четвъртфиналите в надпреварата. Алкарас е поставен под №1 в схемата след оттеглянето на водача в световната ранглиста Новак Джокович. Световният №2 навлиза в много добра форма и преди броени дни спечели Мастърса в Индиън Уелс след категорична победа в два сета над Даниил Медведев. До този момент Гришо и Алкарас имат три мача помежду си, като българинът e с една победа.

Димитров стартира турнира в Маями от втория кръг и е поставен под №11 в схемата. На старта най-добрият ни тенисист ще се изправи срещу победителя от мач между чилиеца Алехандро Табло и квалификант. В пресявките за турнира личат имената на доказани тенисисти като Роберто Баутиста Агут, Давид Гофен и Диего Шварцман. При успешен старт в Маями поставеният под №11 Димитров може да срещне в третия кръг французина Адриан Манарино, когото елиминира на същата фаза в Индиън Уелс.

Реклама

На осминафиналите за българина е възможен дуел с поляка Хуберт Хуркач. До този момент Гришо е участвал 13 пъти на Мастърса в Маями, но никога не е преминавал отвъд четвъртия кръг. През миналия сезон Димитров отпадна в третия кръг след загуба от Яник Синер и през тази година трябва да защитава само 45 точки. Добро представяне в Маями може да доближи българина до завръщане в топ 10 на тениса, което е голямата му цел. В момента Григор е на 12-а позиция в ранглистата. Неговият първи мач във Флорида ще се изиграе в петък или събота.

Димитров се зареди с положителни емоции преди турнира, след като посети приют за бездомни кучета като част от инициативата "Маями Оупън обединява". В нея тенисистите използват дните преди началото на надпреварата, подкрепяйки различни благотворителни каузи в района. Гришо си поигра с няколко чаровни кученца и дори изяви желание да осинови едно от тях. В приюта Гришо бе в компанията на колегите си Каспър Рууд, Алекс де Минор, Джесика Пегула и Кейти Боулдър. За Димитров това не е първо участие в благородните инициативи в Маями. Преди няколко години той приготвяше и сервираше обяд на хора в нужда.

Четете още

ОПАСНО БЛИЗО до Гришо! Лолита пристигна в Маями

ОПАСНО БЛИЗО до Гришо! Лолита пристигна в Маями

Григор Димитров загуби от Медведев в Индиън Уелс

Григор Димитров загуби от Медведев в Индиън Уелс

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама