Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/17521154 www.bgdnes.bg

Тервел Пулев надви Роли Ламбърт в "мръснишки мач" в "Арена София"

Бъргарският боксьор Тервел Пулев спечели своята 19-та победа в професионалния бокс, надигравайки с единодушно съдийско решение камерунеца Роли Ламбърт в зала "Арена София".

"Получи се страхотен мач за публиката, но за мен беше много труден - призна Тервел. - Съдията допусна мръсна игра. Първо от моя съперник, а след това и аз бях принуден да заиграя по такъв начин, след като нямаше какво друго да направя. Искам да благодаря на публиката, такава енергия не може да има на нито едно друго място по света. Подкрепяха ме в трудните моменти. Щастлив съм от победата, която не дойде никак лесно."

Реклама

В първия рунд Тервел започна с комбинация в близка дистанция, но темпото на игра не бе особено високо. Ламбърт пласира точно ляво кроше в брадата на българина, но Тервел не трепна. През цялото време публиката в "Арена София" бурно подкрепяше Пулев. 

Клинчовете зачестиха във втория и третия рунд. Ламбърт навеждаше главата си надолу след ударите на българина, но не бе наказан за това. След удар с глава на  съперника Тервел получи аркада над лявото око и африканецът се хвърли в атаки.  От раната на българския боксьор бликаше кръв и затрудняваше играта на нашето момче. Пулев си върна инициативата в петия рунд.  Ламбърт се навеждаше все по-често с главата надолу и това доведе до официална устна забележка и за двамата. 34-годишният африканец

пласира няколко силни крошета с дясната ръка в последните секунди.

В шестия рунд комбинациите от два прави удара на Тервел намериха целта и това вдигна "Арена София" на крака. В седмия и осмия рунд Пулев беше по-активен, но отново преобладаваше игра от близка дистанция. Боксьорите често влизаха в клинч. Любопитна ситуация се получи в момент, когато Ламбърт падна на земята, а едната му обувка се изхлузи и падна на ринга.

В крайна сметка съдиите бяха единодушни след края на мача и присъдиха победа на Тервел.

Четете още

Камата зове за обединие за Пулеви

Камата зове за обединие за Пулеви

Кобрата пуска юмруци в Сердика

Кобрата пуска юмруци в Сердика

Братя Пулеви върнаха лентата: Живеехме мизерно

Братя Пулеви върнаха лентата: Живеехме мизерно

Кобрата ще се бие за титла!

Кобрата ще се бие за титла!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама