Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/17521291 www.bgdnes.bg

Гордейте се, българи! Кобрата грабна интерконтиненталната титла

Кубрат Пулев удари Игор Шевадзуцкий със 117:111 точки. Така Кобрата спечели интерконтинентална титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA). Победата дойде пред над 8 хиляди зрители на бойната гала в зала "Арена София". След 12 рунда българинът не остави никакво съмнение, че е по-добрият от украинския Хълк. 

"Противникът не беше на моето ниво, но пък е супер неудобен. Опита се да направи всичко възможно, но трудно попадаха ударите му. Макар че повече глави попадаха, отколкото удари. И под пояса удряше, но няма проблеми, ние сме българи и не ни пречи нищо. Това, което усещам от публиката, е любов, и аз отвръщам със същото. Ние българите трябва да имаме още по-силен дух и да вярваме в себе си. По този начин да учим и децата си и следващите поколения. Вярвайте в себе си, имайте самочувствие, България е раят! Благодаря на всеки, който дойде тук. Бих прегърнал всеки, но чисто физически няма да мога", каза Кобрата секунди след победата.

Реклама

Махмуд Чар също бе в залата и обеща на Кобрата и българските зрители, че мач за световната титла ще има през септември-октомври. На ринга се качи и футболната легенда Христо Стоичков. Той поздрави братя Пулеви и каза:

"Горд и щастлив съм. Не е лесно да носиш трибагреника и герба. Аз съм горд, че сме приятели от толкова много години. Затова българският спорт винаги трябва да се уважава и да се подкрепяме в най-трудните моменти. Искам да благодаря на всички хора, които подкрепиха тези двама велики българи", каза Ицо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама