Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/17531441 www.bgdnes.bg

$26 млн. заработи Григор Димитров

Синер е най-добрият, най-трудно ми беше срещу Роджър, обяви Димитров

Григор Димитров мина границата от $26 млн., заработени от турнири. Това стана след достигането до финала на "Мастърса" в Маями. В него отстъпи на Яник Синер с 3:6, 1:6.

След отличното му представяне в надпреварата Гришо ще получи чек от $585 000. Така българинът вече е изкарал $26 280 250 на корта в професионалната си кариера. От началото на годината най-добрият ни тенисист добави $1 143 529. Половината от тях са от надпреварата в Маями. Григор има и титла от Бризбън, финал в Марсилия и полуфинал в Ротердам.

Реклама

Въпреки че може да не е вдигнал трофея в Маями, страхотното представяну на Димитров го изстреля от №12 до №9 в световната ранглиста. Той се завърна в Топ 10 за първи път от 29 октомври 2018 г. Тази пауза от 260 седмици всъщност е третата най-дълга за отсъствие и връщане сред десетте най-добри в историята на ранглистата. Пред Григор са само Жил Симон (308) и Алберт Коста (264).

Преди шест седмици Стефанос Циципас изпадна от Топ 10. Така за първи път нямаше тенисист, играещ бекхенд с една ръка, сред десетте най-добри в историята на ранглистата. Но след като Димитров се върна в елита тази седмица, този кошмар приключи, отчете tennis.com.

"Яник очевидно играе изключителен тенис - заяви Гришо след загубата от Синер. - Можете да видите колко концентриран и решителен е той. Нивото му на игра е изключително високо благодарение на увереността му. Може ли да играе по-добре? Не знам. Той ще ни го покаже. В момента Яник е най-добрият тенисист в света."

Димитров сподели, че срещу Роджър Федерер му е било най-трудно да играе.

"За мен най-трудният съперник беше Роджър в разцвета на силите си. Ставаше нелепо. Спомням си как на "Уимбълдън" просто исках да изкопая дупка и да изчезна (усмихва се)", каза Григор.

През 2017-а той загуби от Федерер в три сета на "Уимбълдън". Димитров има осем мача срещу швейцареца. В тях е е записал една победа - на US Open през 2019-а.

"Не съм имал това чувство в мачове с други тенисисти, така че да, Роджър ще си остане най-трудният ми съперник. В мачовете с него страдах най-много", каза още Гришо.

Реклама
Реклама
Реклама