Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1780182 www.bgdnes.bg

Венцислав Стефанов: Съдията избяга като Бен Джонсън

Турската тотомафия сътвори поредния си шедьовър. В трагикомичен мач с елементи на порно, рефер на име Ерхан Озер измисли два гола и даде 14 минутно продължение на контролата между "Славия" и "Терек". Очевадно съдията е заложил или получил пари  за мача, като явно е трябвало да докара двубоя до над три гола.
Ето и фактите. През първото полувреме руснаците повеждат с редовен гол. През второто започва шоуто на Озер и помощника му Баадър Сайфи. Янко Сандански стреля отдалеч, топката се удря в гредата и се връща на терена далеч  от голлинията - гол. Следващият шедьовър е дузпа за "Терек", след като топката се удря в ръката на...играч на руския тим. Нападателят на отбора от Грозни Аилтон казва на Озер, че той е играл с ръка, а не футболист на "Славия". Реферът е принуден да отмени решението си. Следва нова дузпа за "Терек" в 90-та минута за нарушение на два метра извън наказателното поле! За капак реферът дава невиждано продължение от 14 минути. Поведението на Озер вбесява щабовете на "Терек" и "Славия", които настояват мачът най-накрая да бъде прекратен.
"Веднага след като даде край, съдията започна да бяга. И Бен Джонсън не можеше да го стигне  - разкри пред "България Днес" президентът на "Славия" Венцислав Стефанов, който е зрител на шоуто. - Треньорът на "Терек" Станислав Черчесов искаше да го пребие, беше му излязла пяна на устата. Искахме да свири край на контролата, а той говореше някакви странни неща на турски. После избяга с 300, нямаше как да го догоним? Държа да отбележа, че фирмата организатор на нашия лагер "Евима футбол" няма никаква вина, тя си върши перфектно работата с организацията. Реферите се викат от шефа на съдиите на Анталия. Вечерта му вдигнахме огромен скандал. Нашият организатор Хабиб Джебеджи го попита как може да му праща такива съдии. Отговорът беше: такива имаме, толкова си могат. Заплаших го, че ще се оплача на УЕФА и той започна да мрънка. От съдийската федерация на Анталия отказват да викат чужди рефери и пращат само турски. Това вече няма да се повтори на следващите лагери. Преди мача ни с "Терек" на същия терен игра казахстански отбор. И съдията беше куц, представяте ли си? А на мача ни със "Зимбру" страничният рефер беше на 15 години! Размахваше си флага както иска. На здрава глава слагат бинт."
Официалният сайт на "Терек" също изрази  дълбоки съмнения за свирката на Озер.
"Ситуацията беше толкова абсурдна, че смехът кръжеше на терена като в театъра на сатирата - написаха руснаците. - Но на играчите не им беше смешно, едва ли някой от тях е играл почти един час полувреме. Това, което се случи със съдията, остава загадка."
Проверка в турската федерация показа, че въпросният рефер Ерхан Озер има регистрация като градски рефер на Анталия. Засега остава тайна дали Озер сам е заложил на мача или е взел пари от трето лице за да докара двубоя до необходимия резултат. Мачът "Славия" - "Терек" се предлагаше в редица от големите букмейкърски къщи и още в неясно колко азиатски.  

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама