Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1780234 www.bgdnes.bg

Кобра, не се крий в Балкана!

Огнян Георгиев
Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Самюел Питър - Нигерийския кошмар, отправи зловещо предизвикателство към Кубрат Пулев. Африканецът, който не се е качвал на ринга от близо две години, използва своя мениджър - българина Ивайло Гоцев, за да прати покана за мач.
"Ако Кубрат Пулев е мъж, трябва да приеме истинското предизвикателство, а не да търси двубои с джуджета като Томаш Адамек - хвърли ръкавицата Питър, който в последния си мач тежеше 118 кг. - Кобра, не се крий в Балкана. Не се страхувай от мен. Нека да направим мач, ако ти стиска. Готов съм да си поиграя с теб на всяко място и по всяко време. Готов ли си да получиш моето ляво кроше, което свали три пъти Владимир Кличко?"
Българският мениджър Ивайло Гоцев добави, че уважава Кобрата, но негова работа е да представлява клиента си.
"Нямам представа защо Самюел иска да помпа Кубрат толкова силно. Пред мен обеща да напляска Кобрата дори и на българска почва", допълни Гоцев.
Кубрат Пулев не изглеждаше притеснен от предизвикателството.
"Не съм получил нищо лично, нека Питър ми прати есемес. Щом толкова иска да се бием - да заповяда", обясни пред "България Днес" Кобрата, който все още не е наясно кой ще бъде следващият му съперник.
Нигерийския кошмар е само с няколко месеца по-възрастен от Кубрат. Той има 34 победи (27 с  нокаут) и пет загуби. Питър спечели световната титла през 2008-а, но още при първата защита я загуби от Витали Кличко. Той има и две поражения от другия брат - Владимир. В първия мач между тях украинецът беше свален на три пъти в нокдаун и с мъка доигра срещата.
Питър се боксира за последно през април 2011 г., когато беше нокаутиран в деветия рунд от съотборника на Кобрата - Роберт Хелениус (Фин).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама