Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1780274 www.bgdnes.bg

"Етър" сме наемници

Огнян Георгиев
Административният директор на "Етър" Радин Хаджиев призна, че славният тим на "виолетовите" се е превърнал в наемнически тим, след като беше изгонен от Велико Търново. Ръководството на клуба не успя да се споразумее с местната община за ползването на стадион "Ивайло". Съоръжението беше затворено за ремонт и остави на улицата бившите шампиони на България.
"Ние сме наемници - каза Радин Хаджиев. - Знаехме, че стадионът ще бъде реставриран. Трябва да зададете въпрос до кмета и общината защо решиха точно сега да правят ремонт. Ние нямаме намерение да се отказваме."
"Етър" ще играе през пролетта на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. Тимът ще ползва тренировъчната база в града и ще спи в хотела на Йордан Лечков - "Империал".
"Условията са много добри - коментира новия дом на "Етър" Радин Хаджиев. - С Йордан Лечков се разбрахме много бързо. Имаме общи познати. Той е голямо име във футбола. Ако се наложи, ще го търсим за съвет."
Административният шеф допълни, че принудителното преместване ще се отрази негативно.
"Всичките ни мачове ще бъдат гостувания - аргументира се Радин Хаджиев. - Има група фенове, които са против нашето ръководство, но това е нормално. Във всеки клуб има хора, които подкрепят тима, и такива, които са против."
Босът на "виолетовите" допълни, че "Етър" няма никакви финансови проблеми.
"Неприятностите ни са свързани с други неща - сподели Радин Хаджиев. - Целта ни е да се задържим в елита. Искаме да се развиваме."
"Виолетовите" са на последното място в "А" група с 8 точки от 15 мача. Само един футболист от есенния състав остана в тима и за пролетта - Красен Трифонов. Останалите са нови попълнения.

Цветанов: Клубът е АД

Филип Боков
Бившият старши треньор на "Етър" Цанко Цветанов все още води дело с ръководството на "болярите" за неизплатени заплати.
"Ще търся правата си докрай. Това, което се нарича "Етър", вече не е отбор, а просто акционерно дружество. Предложих на турските собственици да се разберем като хора, но те не се съгласиха. Логично следващата стъпка бе да се видим в съдебната зала", заяви Цветанов.
Сегашният помощник-треньор на "Ботев" (Пд) не скри съжалението си за съдбата на "Етър".
"Болно ми е за този клуб. Има страхотни фенове, а няколко човека го съсипаха. Най-вероятно няма и да играе във Велико Търново. Докато аз бях треньор, не можеше да става дума за преместване на отбора където и да било", завърши Цанко Цветанов.

Кметът на Търново се покри

Кметът на Велико Търново Даниел Панов се покри покрай скандалното напускане на "Етър" от Велико Търново. Репортер на "България Днес" цяла седмица търсеше за коментар градоначалника, за да обясни каква е причината за изхвърлянето на отбора от бившата столица на България. Панов не отдели нито секунда, а вместо това предпочете да зарязва лозята из Килифарево.
Според източници от Велико Търново кметът умишлено е протакал старта на ремонта, за да съвпадне с началото на пролетния полусезон. Градоначалникът имал намерение да се включи в основаването на нов клуб, който да носи името "Етър", твърдят запознати. Настоящият е регистриран като ПФК "Етър 1924".

Данчо Лечков: Ще ги изгоня, ако не плащат

Добромир ДОБРЕВ
Футболната легенда Йордан Лечков призна, че ще предостави перфектни условия на "Етър" за провеждането на домакинските им мачове до края на сезона. 
"От Велико Търново сами ме потърсиха. Имали са и други възможности, но нашата база по обективни причини най-много им е харесала", каза Лечков пред "България Днес". На въпрос дали не се притеснява, че турските собственици на "Етър" може да го излъжат с парите, Данчо отговори:
"Нека да не тръгваме от най-лошата гледна точка. Разбира се, ако не се плаща навреме, се разделяме с тях и готово", отсече собственикът на "Сливен". Както е известно, "виолетовите" дължат на бившия си треньор Цанко Цветанов 20 000 лв.
Лечков е категоричен, че по никакъв начин не смята да става част от "Етър".
"Предоставяме им идеална база и дотам. Нямам намерение да давам съвети и да им се бъркам в управлението. Аз имам мой си клуб, където развиваме школа с 200 деца", добави екзекуторът на Германия.
 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама