Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1797859 www.bgdnes.bg

Митко снесе 15 точки на "Фулъм"

Англия пощуря по удивителния гол на Димитър Бербатов във вратата на "Стоук Сити", с който неговият "Фулъм" взе трите точки. В самия край на първото полувреме Митко показа гения си, когато от воле прати топката в сглобката. Това бе гол номер 83 за българина, който има вече 200 мача във Висшата лига на Англия.
Статистиката сочи, че когато Митко бележи, "Фулъм" никога не губи. Нападателят има вече 9 гола от началото на сезона, с които е донесъл цели 15 точки на своя тим. Той се разписа по два пъти в мачовете с "Уест Бромич" и "Арсенал" и по един път срещу "Рединг", "Саутхямптън", отново "Уест Бромич", "Уест Хям" и "Стоук Сити". В момента "Фулъм" заема 11-о място в класирането с 32 точки в актива си. Оказва се, че без головете на Бербо неговият тим би имал едва 17 точки, което означава последно място в таблицата.
Иначе няколко часа след двубоя Бербатов пусна своя снимка във Фейсбук с кратък коментар за мача. "Прибирам се след поредния лек крос. След мач е полезен за бързото възстановяване. А днешният гол е за всички, които обичат красивия футбол и красивите изпълнения", написа Митко в социалната мрежа. Българинът получи множество похвали за играта си, а към комплиментите се включи и вратарят на "Фулъм" Марк Шварцер. Австралиецът спаси дузпа през второто полувреме и също бе герой за тима си.
"Всички казват, че голът на Бербатов е гениален. Това не ме изненадва. Всеки ден на тренировките виждам гения на Берба. Всички във "Фулъм" знаем какво може той и очакваме от него да го показва и на терена. Това го поставя под голямо напрежение в срещите, но той се справя много добре", коментира Шварцер.
Междувременно и бившият съотборник на Митко в "Манчестър Юнайтед" Рио Фърдинанд не остана безучастен към фамозното попадение. "Волето на Бербатов е нормално  за него! Просто изящно!", написа Рио в Туитър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама