Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/18097794 www.bgdnes.bg

Оперират Джокович в Париж

*С надежда за олимпийските игри

*Гришо остава в Топ 10, победилият го - Синер, вече е №1

Новак Джокович ще бъде опериран в клиника в Париж, съобщава "Екип".

Както през 2018 година, когато претърпя операция на лакътя, така и сега сръбският тенисист трябва да се подложи на процедурата, а причината е, че няма време за чакане, защото иска да се състезава на олимпиадата.

Доскорошният щ1 вече е взел решението, а хора от екипа му потвърдиха, че Джокович ще остане във Франция, а най-добрите лекари ще извършат операцията в Париж. Това означава, че Новак ще пропусне третия за годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън", с надеждата да се възстанови до олимпийските игри, които започват на 26 юли в Париж.

Реклама

Ноле прекрати участието си на "Ролан Гарос" заради скъсан медиален менискус на дясното му коляно - контузия, която той получи в 1/8-финалния си двубой срещу Франсиско Серундоло. С оттеглянето си сърбинът сдаде и първото място в световната ранглиста, която в понеделник официално ще бъде оглавена от италианеца Яник Синер.

Именно Синер подчини Григор Димитров в 1/4-финалите с 2:6, 4:6, 6:7 (4). Въпреки загубата на кортовете във френската столица българинът ще остане в първата десетка на световната ранглиста при мъжете.

От своя страна Синер ще има за съперник в полуфиналите Карлос Алкарас, който надигра Стефанос Циципас с 6:3, 7:6(3), 6:4.

"Що се отнася до мен, аз съм много щастлив и горд от това постижение да съм първият италианец под №1. Всекидневно работя много здраво и полагам сериозни усилия, за да бъда където съм, и определено съм доволен, че ставам номер 1", коментира Синер.

Четете още

ЖАЛКО! Гришо отпадна от "Ролан Гарос", спря го новият номер 1

ЖАЛКО! Гришо отпадна от "Ролан Гарос", спря го новият номер 1

Новак Джокович пак го направи! Стана спортист на годината за пети път

Новак Джокович пак го направи! Стана спортист на годината за пети път

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама