Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1814333 www.bgdnes.bg

Емил Велев-Кокала: Марешки ляга и става с мен

Георги ИВАНОВ

Застрашеният от изпадане "Локомотив" (Сф) понесе загуба с 0:2 при гостуването си на съименника си в Пловдив. Наставникът на столичани Емил Велев изтърпя наказание и в този мач не бе на пейката на отбора си, а го изгледа от трибуните. Ето какво сподели Кокала пред "България Днес".

- Г-н Велев, "Локо" (Сф) започна с грешна стъпка, какво доведе до загубата в Пловдив?
- Да не се заблуждаваме, "Локомотив" (Пд) е силен отбор. Имат шест поредни победи. Моите футболисти бяха предупредени за това, за нивото на домакините. Просто ние бяхме по-слаби от тях. Явно при нас има някакво наслагване на негативи, манталитетът на играчите трябва да бъде променен, и то бързо, ако искаме да се спасим от изпадане. Ще го променя, както и още много други неща и ще стъпим на пътя на победите.
- Не бяхте на пейката в този мач, но не можеше ли нещо да се промени в движение и да стигнете поне до точка?
- Аз не играя за точка, аз излизам винаги за победа. Това трябва да го разберат и футболистите. Иначе всичко можеше, но вече е минало. Ще гледам записа от мача и ще направим анализ къде са били грешките ни.
- Какви мерки ще предприемете, за да се върнете на пътя на победите, както казахте?
- Мерки ще взема от следващата тренировка на отбора. Имаме много добри играчи, доказали се с годините както в "Локо" (Сф), така и в други отбори. Затова и съм ги взел. Просто трябва да си повярват. В контролите показаха едно лице, сега друго, а аз искам онова лице в шампионатните мачове. Иначе наказание за загубата няма да има.
- Чухте ли се със собственика Николай Гигов, той как прие загубата?
- Да, с Гигов се чуваме непрекъснато. На никого не му е приятно отборът му да загуби. Той не прави драма от една загуба.
- Какви бяха изненадите в мачовете, изиграни в петък и събота?
- Загубата на ЦСКА е най-голямата, да паднат у дома трябва да ги е заболяло. За мен неочаквана бе и победата на "Етър" над "Монтана".
Загубата на "Локомотив" (Сф) в Пловдив не е изненада, защото, както казах, те са по-добрият отбор в момента.
- Спонсорът на "смърфовете" Веселин Марешки се пошегува на ваш гръб, че отборът му е "схрускал кокала", това обижда ли ви?
- Не, защо да ме обижда? Марешки може да си говори каквото ще. Аз него не го коментирам - работили сме, разделили сме се, няма проблем. Затова, вместо да взимате интервюта от мен, обаждайте му се на него. Всеки ден дори. Явно той има някакво притеснение от мен, аз от него - не. Човекът, както изглежда, с мен ляга, с мен става.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама