Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1816208 www.bgdnes.bg

Багата се бие в клетка

Огнян Георгиев
Благой Иванов-Багата отново ще се бие, след като миналата година беше жестоко намушкан и по чудо оцеля. 26-годишният софиянец е получил покана да се завърне в битките по правилата на смесените бойни изкуства. Неговият мениджър Ивайло Гоцев потвърди, че бившият световен шампион по бойно самбо ще влезе в клетката на американската верига по ММА "Белатор".

"Очаквам той да се бие през юни, но окончателната дата ще стане ясна до месец-два - коментира от САЩ Гоцев. - В момента Благой тренира много здраво. Всички са учудени от неговото бързо възстановяване. Прави сериозни спаринги с големи имена от света на смесените бойни изкуства като Рой Нелсън и Мо Лавал."
Багата замина преди няколко седмици за Лас Вегас заедно със своя добър приятел и колега от бойните спортове Красимир Младенов-Бореца. Иванов искал да види доколко може да се справи с тежката подготовка, преди да се съгласи отново да се бие.
На 26 февруари миналата година Багата беше наръган в бар след сбиване. Той претърпя няколко операции в ДПироговУ и беше повече от месец в кома. Талантът беше изписан на 28 май, а малко по-късно влезе в предаването "ВИП брадър".
От края на миналата година Иванов започна сериозно да тренира, а спаринги с него прави европейският шампион по бокс в тежка категория Кубрат Пулев.
"Да, действително играхме с Багата. Хвърляше се страшно много", потвърди знаменитият спаринг Кобрата.


Благой Иванов има седем победи от седем мача в двубои по правилата на смесените бойни изкуства. За последно Багата игра официален мач през декември 2011 г., когато отказа Рико Родригес на галавечер в Москва (Рус).
"Има огромен интерес към Благой от шефовете на компанията "Белатор" - коментира бъдещето на своя клиент Ивайло Гоцев. - Първият му мач със сигурност ще е в САЩ, но може през есента Багата да се бие в зала "Арена Армеец"."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама