Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1819626 www.bgdnes.bg

Отсвириха "тигрите" на Бойко

Отборът на "Левски" обяви, че няма да излезе срещу тима на "Витоша" (Бистрица), ако двата клуба се срещнат в първенството при ветераните. Причината е миналогодишният сблъсък между двата тима. Тогава "тигрите", в чийто състав беше и премиерът в оставка Бойко Борисов, победиха с 2:1. Малко по-късно отборът от планинския квартал на София спечели титлата при ветераните.
"Боримиров и Дончо (Донев Ц бел. авт.) ми казаха, че паднем ли се с тях, няма да играят - разказа главният организатор на бившите футболисти на "Левски" Сашо Манолов. - Трябваше още тогава да се разбунтуваме, защото станахме жертва на съдийски слугинаж. Министър-председателят не е виновен, но защо трябваше Таско Тасков да го обслужи."


 

Във въпросния кървав сблъсък през ноември "сините" остават с човек по-малко. Най-спорната ситуация в мача е отсъдена дузпа за "тигрите" заради нарушение на Сашо Начев в наказателното поле.
"Не оспорваме фаула, но Таско Тасков изгони Пажин, защото по неговите думи го бил ударил - разказа Сашо Манолов. - Истината е, че Начев получи жълт картон, а Пажин хвана рефера за ръката, за да не отсъжда подобно нарушение. После питах Гошо Гинчев и Саид Ибраимов, които са наши момчета, но играха за Бистрица, дали е имало удар на Пажин. Те ми отговориха отрицателно. Съвестно ми е за ветераните, защото се подиграват с труда им, вместо да играем честно. Господ видя какво прави Таско Тасков и видяхте, че след това го наказаха в първенството."
Според Сашо Манолов БФС също помагало с каквото може на "Витоша" (Бистрица). Заради Бойко Борисов бил променен правилникът за участие във ветеранското първенство.

Реклама


"Преди футболистите, които са картотекирани в "А", "Б" и "В" група, нямаха право да участват при ветераните - обясни Сашо Манолов. - Специално за Бойко Борисов направиха забраната да важи за "А" и "Б" група."
Секретарят на Аматьорската футболна лига Александър Шатровски потвърди за промяната в регламента, която е от миналата година.
Сашо Манолов има и сериозни претенции за възрастта на част от футболистите на "Витоша" (Бистрица).
"Поисках от Таско Тасков да прегледа личните карти на играчите, но той ми каза, че ако имам някакви претенции, да подам контестация", разказа шефът на "сините" ветерани.
Александър Шатровски обясни, че всички футболисти, които участват в мачовете от ветеранското първенство, са задължени да носят лични карти.
"Ако някой има съмнение, може да поиска проверка от дежурния делегат - разясни тънкостите на правилника Шатровски. - В националния турнир всеки председател на областен съвет към БФС слага подписа и отговаря за достоверността на картотекираните състезатели."
Правилникът на ветеранското първенство е много по-строг от обикновения шампионат.
"Когато един състезател започне да играе за един отбор, той няма право да премине в друг", обясни Александър Шатровски.

 

Гинчев: Всеки си гледа интереса


 

Звездата във ветеранския тим на "Витоша" (Бистрица) Гошо Гинчев обясни, че в скандалния мач с "Левски" всеки има право да си гледа интереса.
"На мен ми беше много приятно, защото се познавам с всички момчета от "Левски" - каза Гошо Гинчев. - Червеният картон на Пажин не беше за някакво спречкване с футболист, а защото имаше нещо напротив със съдията. Сашо Манолов е голям човек, но тези мачове са приятелски и на добри начала."
Бившият национал и защитник на "Левски" обяви, че и през новия сезон ще участва във ветеранските първенства, ако физическото състояние позволява.

 

Боримиров: Срам ме е да се събличам


Бившият национал и дългогодишен футболист на "Левски" Даниел Боримиров е капитан на ветеранския отбор на "сините".

- Г-н Боримиров, играхте ли в мача с "Витоша" (Бистрица) през миналата година?
- Да, но не искам да говоря за него, че започна ли.... Всеки иска да направи някакво впечатление дори и на такива срещи. Миналата година не успяхме да стигнем далеч във ветеранското първенство, а и аз бях наказан.
- Добра ли е организацията на ветеранското първенство?
- Може още доста да се желае. Ако знаете на какви терени играем. Понякога ме е срам да се събличам. Отделно не всички отбори се организират, за да имат ветерански тимове.
- Вие бяхте спортен директор в "Левски" при последната титла на тима. Сега какво се случва с вас?
- Изцяло съм се посветил на сина ми, който тренира в "Левски". Развива се нормално като всички деца. Имам желание и амбиции да се завърна във футбола, но ще го направя, когато имам възможност да осъществя идеите си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама