Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1851549 www.bgdnes.bg

Пенев вкарва Божинов във фитнеса

Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев е имал разговор на четири очи с централния нападател Валери Божинов, в който му е обяснил, че ще разчита на него, но само ако футболистът изпълни няколко категорични условия. Това научи "България Днес" от свои източници в отбора.
В последно време кариерата на Божинов върви стремително надолу и сега той е под наем във втородивизионния италиански "Виченца". Този клуб води отчаяна борба за спасение, като шансовете за успех не са много големи.
Въпреки всичко Пенев повика Божинов за мачовете с Малта и Дания. Селекционерът е обяснил на Валери, че ще очаква от него да промени някои свои навици.
Божинов ще трябва да намали до минимум светските си изяви и фотосесии и да се съсредоточи изцяло върху кариерата си. Това е първото условие, ако иска отново да бъде викан в националния.
Любослав Пенев не бил никак щастлив, че съпругата на футболиста - Николета Лозанова, ще участва в риалити шоу. Това със сигурност ще доведе до поредица нови интриги в любовния триъгълник Валери - Николета - Алисия. Това е последното, от което националният отбор има нужда в момента. Още повече фолкпевицата Алисия е актуалното гадже на вратаря Николай Михайлов.
Освен това Валери ще трябва да прекарва повече време във фитнеса по препоръка на Любослав Пенев. Очевидно е, че той позагубил от бързината си за сметка на няколко килограма в повече.
Националният селекционер все още вярва, че Божинов може да доразвие потенциала, който безспорно притежава.
Пенев е готов да помогне на Божинов в труден за футболиста период. Очевидно е, че Валери ще трябва да си търси нов отбор през лятото, особено ако "Виченца" изпадне. Заплатата му от 100 000 евро на месец е прекалено висока за клуб от серия "Б" на Италия и абсолютно нереална за трета дивизия. Божинов все още има договор с португалския "Спортинг", който плаща част от възнаграждението му.
Със сигурност попадения с националния отбор ще качат акциите на Божинов. Както и шансовете на България да се класира за световното в Бразилия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама