Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1857900 www.bgdnes.bg

Чавдар Янков: Не съм стар, Любо вика и по-дърти

Добромир ДОБРЕВ 

Убеден в успеха над Малта е бившият национал Чавдар Янков. Халфът на "Славия" има два гола на сметката си срещу този противник. Той обаче предупреди, че футболът на островната държава със сигурност е претърпял развитие в последните години и изобщо не бива да се говори за подценяване. Двубоят на нашите с Малта по пътя ни към световнте финали в Бразилия е днес от 18,00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Поради наказание за расизъм трибуните ще останат затворени, а двубоят може да бъде наблюдават пряко по БНТ.


"Сигурен съм, че отборът на Малта сега ще изглежда много по-добре, отколкото преди 7-8 години. Вероятно са израснали в тактическо отношение. Ясно е, че ние сме абсолютни фаворити и ще спечелим със сигурност. Просто сме по-добрият отбор. Важното е да се излезе с настроение. За подценяване вече не е сериозно да се говори в съвременния футбол. Трябват ни 1-2 бързи  гола до 20-ата минута и след това може да се забавляваме на терена", коментира Янков пред "България днес". Той си припомни и злополучния ни мач с този съперник от световните квалификации през 2005 година, когато под ръководството на Христо Стоичков завършваме 1:1 в Ла Валета.
"Винаги се счита за голяма издънка, когато направиш равен с отбори от ранга на Малта или Люксембург. Тогава вече бяхме изгубили шансове за класиране, което разбира се не ни оправдава. Изпуснахме доста положения. Сега позицията ни в групата е доста добра, нямаме загубен мач. Реално е да вземем 6 точки от предстоящите два мача. Видяхме ги датчаните в София. Ако не беше този червен картон на Бандаловски, 3 дни да бяхме играли, нямаше да ни вкарат гол. С нищо не ни превъзхождат", смята халфът на "Славия".
"Не е приятно да се играе на празен стадион. Когато има публика, е съвсем  друго. Хубавото е, че наказанието идва срещу тим, който не е от ранга на Италия или Чехия например", добави Янков. Относно своето евентуално завръщане при трикольорите халфът изрази желание, но призна, че още не е готов.
"Дали ще попадна отново в националния отбор си зависи основно от мен. Важно е да спрат тези контузии и да вляза във форма. Селекционерът си върши перфектно работата до момента, той ще прецени. Наистина съм почти на 29 години, но факт е, че се викат и играчи, които са по-възрастни от мен и дори дебютират в отбора. Аз съм играл толкова време в националния, така че ако ме повикат, с удоволствие ще отида да помогна", каза Янков. "Разговаряли сме с Любо Пенев по този въпрос. Трябва да се оправя и да започна да играя редовно. Вярно е, че в състава попадат и футболисти с малко игрова практика. Нямам обяснение защо Манолев не го пускат във "Фулъм". Все пак и той, и Божинов са се доказали и е нормално да се разчита на тях", добави още Чавдар Янков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама