Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1857997 www.bgdnes.bg

Бившият национал Предраг Пажин: Сърбия има сили да бие Хърватия

Кристиан ИВАНОВ


"Сърбия има сили да победи Хърватия, мисля, че отборът на Синиша Михайлович ще спечели с 1:0", прогнозира пред "България Днес" Предраг Пажин. Двата отбора се срещат днес от 19 ч. в изключително важна квалификация за световното първенство в Бразилия.
Пажин е роден в Сърбия и се познава с треньора на репрезентацията Синиша Михайлович. Пажо следи всичко, което се случва в лагера на тима. Той е бивш защитник на "Левски", а след като взе българско гражданство, записа и мачове за националния ни отбор.
В квалификацията от група "А" домакините от Хърватия излизат като фаворити срещу Сърбия. За тази среща се взимат изключителни мерки за сигурност.
Двете държави воюваха през 90-те години. Тогава Хърватия напусна доминираната от Сърбия югославска федерация. Въпреки че миналото съвсем не е забравено, полицията в Загреб е решена да не допусне инциденти по време на мача. Футболните федерации на страните са се споразумели да няма гостуващи агитки и в двата двубоя. Това се прави, за да не се изостря напрежението и да няма провокации.


Преди срещата на стадион "Максимир" Хърватия е на второ място в групата с 10 точки. Толкова има и лидерът Белгия. Сърбите са четвърти с 4 точки. На трета позиция е друга бивша югославска република - Македония. Македонците имат 4 точки и по-добра голова разлика от сърбите. Македония приема лидера Белгия. В Скопие феновете сипят люти закани как техният отбор ще се разправи с Еден Азар и компания. Въпреки това най-чаканият мач в група "А" безспорно е дербито Хърватия - Сърбия.
"Надявам се полицията да не допусне пияни и дрогирани на стадиона и мачът да протече при нормални условия - каза Предраг Пажин. - Момчетата на треньора Синиша Михайлович са млади. Дано не се стреснат от обстановката на "Максимир". Вярвам, че могат да спечелят."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама