Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1858208 www.bgdnes.bg

Грацията Симона Пейчева: Завръщам се през май

Бившата световна шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева потвърди, че ще се завърне на килима през май. Наскоро чаровната софиянка поднови тренировки.
"Първото ми официално състезание ще бъде държавното първенство през май - разкри грацията. - Да чукна на дърво, подготовка върви с пълна сила. Вече имам четири композиции. Две от тях вече са разработени хубаво, а останалите в момента ги тренирам."
Пейчева призна, че не всичко е идеално при завръщането на килима заради дългата пауза. Тя прекрати кариерата след олимпийските игри в Пекин през 2008-а. Година по-късно роди своя син Алексей.
"На моменти ми е много трудно, но за сметка на това сега психологическата ми настройка е по-различна в положителен смисъл - обясни гимнастичката. - Дори и да не съм в най-добра физическа форма, имам воля да се готвя. Болка има, но няма да се предам. Хубавото е, че в момента правилникът е много по-олекотен в сравнение с годините, когато бях активна състезателка. Тогава се натоварваха страшно много гръбнакът и костите."
Пейчева без проблеми се справя с отглеждането на своя син въпреки подновените занимания.
"Преди моята треньорка ми казваше колко трябва да съм щастлива, че на главата ми са само тренировките. Мислех си наум - "какви глупости ми говори" - смее се Пейчева. - Сега разбирам, че в реалния живот е много по-трудно да се справиш, отколкото, ако си само в залата."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама