Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1860847 www.bgdnes.bg

Гришо стана табладжия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стана табладжия. Любопитната промяна настъпи, докато Гришо чакаше да започне участието на супертурнира от сериите "Мастърс" в Маями. Надпреварата е с огромния награден фонд от $4 169 090. Заради отличната позиция в световната ранглиста Димитров беше поставен в основната схема и се класира автоматично за II кръг. Той реши да разнообразни скучните тренировки, като помята зарове. В два последователни дни Гришо намери съперници за древната игра в лицето на елитните тенисисти Мартин Клижан и Андреас Сепи. Звездите седнаха директно на корта след тренировката, за да разпуснат под жарещите слънчеви лъчи в Маями.
Хасковлията започна късно снощи участие в турнира с мач при двойките. Заедно с неговия партньор Фредрик Нилсен се изправиха срещу американските братя Райън и Крисчън Харисън. На сингъл Гришо стартира тази вечер срещу 76-ия в света Симоне Болели, който се справи в оспорван мач с Джеси Ливайн след 4:6, 6:3, 7:6 (4). 27-годишният италианец игра с Димитров на турнира в Банкок през 2011 г. Българинът спечели след 7:6 (8), 6:1.
При успех в мача на сингъл Димитров ще спечели $25 300 от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста. За да запази мястото в класацията на професионалните тенисисти, талантът ще трябва да покрие 90-те точки, добавени от миналогодишната надпревара.
Евентуалният съперник на Димитров в III кръг ще бъде победителят от двубоя Анди Мъри - Бърнард Томич.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама