Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1860856 www.bgdnes.bg

Кобрата към политиците: Не нокаутирайте спорта!

Спортист №1 на България за 2012 г. Кубрат Пулев-Кобрата призова политиците да не нокаутират спорта. Европейският шампион по бокс в тежка категория алармира новото служебно правителство и кандидатите за следващия редовен Министерски съвет да обърнат специално внимание на българските състезатели. В момента спортната общественост е разтревожена от липсата на премии за медалисти и призьори от големи първенства през 2013 г. и от жестоките глоби, които се налагат на федерациите по Закона за обществените поръчки.
"Само победите по зали и стадиони могат да обединят народа в тези тежки времена - каза Кобрата. - Успехите са важни за самочувствието на хората. Новото правителство трябва да има воля, за да вървят нещата в спорта и всички да си вършат работата."
Кубрат Пулев направи профил на новия министър Петър Стойчев. "Като човек не е лош - коментира боксьорът. - Добър спортист е. Познава истинските проблеми. Времето ще покаже дали е правилният избор."
Кобрата е в Германия, където тренира. Той все още не е наясно кога отново ще се качи на ринга и кой ще бъде неговият следващ съперник.
"След като Томаш Адамек се отказа, моите мениджъри предложиха на английски боксьор, който също не се съгласи - обясни ситуацията софиянецът. - Няма проблем, че вече четири месеца нямам мач. Миналата година изиграх три тежки срещи и имах нужда от малко почивка. Много е възможно да играя с победителя от двубоя между Стив Кънингам и Тайсън Фюри, който е в края на април."
Българинът ще бъде специален гост на боксова галавечер в Магдебург, която ще бъде предавана тази вечер пряко по "Нова Спорт". Кобрата ще бъде на първите редове до ринга и ще подкрепя останалите боксьори на компанията "Зауерланд Ивентс".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама