Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1861438 www.bgdnes.bg

България - Малта 6:0! Идва ред на Дания!

България прегази Малта с 6:0 и ще пътува в отлично настроение за решаващия мач с Дания.
Двубоят с малтиийците започна по възможно най-добрия начин за футболистите на Любослав Пенев.

Александър Тонев откри резултата още в 6-ата минута. Отново той бе точен за 2:0 в 38-ата минута. Това беше краят на надеждите за отбора на Малта, че може да спечели нещо от гастрола си в София.
През второто полувреме въпросът беше с колко ще победи България. Ивелин Попов и Гъргоров вкараха по един гол преди Тонев да оформи хеттрика си в 68-ата минута.
Така резултатът стана 5:0 и българите доиграха мача, мислейки за следващия си двубой.

"Пеневата чета има всички шансове да стигне до добър резултат срещу тима на Дания в Копенхаген", смята бившият национален селекционер Иван Вуцов. - Няма да е изненада, ако отборът на Любослав Пенев стигне и до победа в Дания. Няма да излезем като опълченци на техния стадион. Наблюдавам как работи Любо Пенев и как играе отборът под негово ръководство. В квалификациите от есента те се представиха на много високо ниво. Отборът играе като истински колектив, което е много важно."
Според Вуцов много умен ход на Пенев-младши е подмладяването на състава.
"Любо налага млади футболисти и това много ми харесва. Винаги се коментира какво би било, ако Димитър Бербатов не се бе отказал. Не съм сигурен доколко той би се вписал в новата схема, макар че класата и опитът му са големи", коментира специалистът.
Бившият селекционер твърди, че предстоящата среща на "лъвовете" е може би най-важната.
"Резултатът от мача между Чехия и Дания също е много важен - анализира Вуцов. - От изхода на този двубой ще зависи по какъв начин трябва да организира отбора си Любо Пенев. При всички случай ще ни е нужна поне точка. След двубоите на Дания срещу Чехия и България до голяма степен ще се знае кой остава в борбата за второто място. След срещата в Копенхаген за нашите предстои дълга пауза до есента. Това ни дава предимство. Любо ще има време да работи по-дълго и спокойно с избраниците си. Както и да уреди контроли със съперници, близки като стил до тимовете на Чехия и Италия."
Самият Вуцов водеше "лъвовете" при последната ни победа над състава на Дания. Успехът дойде през 1986 година с 3:0 на стадион "Васил Левски".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама