Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1872814 www.bgdnes.bg

Любо Пенев: Ощетиха ни!

"Не съм доволен от равенството с Дания! Съдията ни ощети", заяви националният селекционер Любослав Пенев на летище София вчера.
България запази второто си място в квалификационна "B" за световното първенство в Бразилия догодина. Лошото е, че след ремито 1:1 в Копенхаген нашите имат по-тежка програма от датчаните. 
"Ще продължим да се борим - обеща Пенев. - Ситуацията е неприятна, защото сме ощетени много. Дано не е тенденциозно. Не искам да вярвам, че това е възможно. Досега в квалификациите ни отнеха поне 4-5 точки, дано не съжаляваме накрая за тях. Никакви сметки не съм правил. Не е необходимо на този етап. Не съм доволен от точката. Да, взехме 4 от мачовете с Малта и Дания, но не са 6. Не исках да говоря за съдията, но нямаше как. Повече заслужавахме победата. Засега няма промяна - първи Италия, втори България. Чехия и Дания си смениха местата."
Президентът на БФС Борислав Михайлов слезе с широка усмивка от самолета и отиде при журналистите в отлично настроение.
"Четири точки от два мача е много добре - каза Михайлов. - Хубава среща се получи с датчаните. Добър резултат, след който оставаме в играта. Можеше да спечелим, но можеше и да загубим. Не коментирам съдийството! Питайте ме нещо друго. Една точка е добре и не съжалявам, че не сме победили. Равен срещу Дания е положителен резултат, защото европейският футбол е много равностоен. Става по-реална мечтата да играем на бараж. Последната среща с Чехия в София вероятно ще бъде най-важната. Не смятаме с лист и химикал положението в групата, а играем мач за мач." Националите ще имат три контролни срещи до следващата ни квалификация с Италия през есента. Проверките са срещу Япония, Казахстан и Македония.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама