Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1875593 www.bgdnes.bg

Дучето за турския рефер Фират Айдънуш: Съдията да умре!

Председателят на Националното сдружение на привържениците на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето се включи в общия български хор срещу турския рефер Фират Айдънуш. Подобно на Любо Пенев и момчетата от националния отбор, Дучето се е почувствал ограбен от рефера, който свири скандална дузпа срещу нашия отбор.  
"Съдията да умре! - изригна Дучето пред "България Днес". - Докога ще ни мачкат? Не може така да се подиграва. Не знам дали го е направил умишлено, но нямаше как да не види играта с ръка."
Ангелов е ходил на редица гостувания на националния отбор в чужбина, но не присъства на мача с Дания заради... Христо Стоичков. Лидерът на агитката на ЦСКА отиде да подкрепи Камата в ресторант "Синият лъв", където Камата седна на кръгла маса заедно с националното представителство на студентските съвети.
"Казах му: "Ицо, с теб съм" - разказа Дучето. - Отидох като обикновен човек, като гражданин. Няма да позволя на никого да петни името на икона като Стоичков. Не съм от никоя партия, нямам никакви политически ангажименти. Винаги ще съм с Ицо. Бях, защото Христо беше там, а където е той, има морал, няма черно тото, има феърплей. Няма да се занимавам с политика, но това не значи, че съм аполитичен. Сега някакви, разни адвокатчета плюят по Стоичков, по най-великия български футболист. Човек, който издържа 300 деца в Етрополе. Ще повярвам на онзи, който иска и знае как да помогне на България. Защото децата не са чели ДНемили-недрагиУ, ДПод иготоУ, ДЕпопея на забравенитеУ. Възхищават се на дилъри, на хора с джипове. Нека първи хвърли камък този, който е безгрешен. Аз питам: има ли морален българин? Ние сами сме си заслужили съдбата."
Според Дучето основна заслуга за добрите игри на националния има именно Христо Стоичков.      
"Поздравявам момчетата за мъжката игра в Дания - заяви Дучето. - Националният отбор днес е това, което произведе школата на Стоичков, и сега Любо я използва. Националният отбор е Ловеч, не е Гърнето. Затова ЦСКА няма национали."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама