Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1875796 www.bgdnes.bg

Крастав пес вилнее в поликлиника

Огнян Георгиев
Краставо куче изкара цяла зима и запролети в коридорите на 18-о ДКЦ в столичния квартал "Сухата река". Читателка на "България Днес" алармира за потресаващия наемател, който живеел на три метра от детския кабинет в поликлиниката.
"През декември видях за пръв път кучето и коментирахме ситуацията с други майки - разказа 26-годишната Кристина Стоилова, която има 9-месечно бебе. - Песът спеше спокойно. Някой беше изрязал пластмасова бутилка, за да му направи чаша за вода. На места по тялото козината на кучето беше опадала от краста. Стреснах се, но с останалите майки стигнахме до извода, че се е мушнало случайно на топло."
Месец по-късно жената отново заварва кучето на същото място, когато отива на редовен преглед със своето дете.
"Това вече беше скандално, защото на броени метри чакат новородени бебета, а кучето си спи спокойно, без никой да го гони - продължава разказа си свидетелката. - Веднага отидох на регистратурата, за да помоля някой да се намеси. Оттам ми казаха, че нищо не могат да направят. Викали са "Екоравновесие", но кучето пак се е върнало. Дори обвиниха, че ние, пациентите, сме виновни, защото не сме затваряли външната врата."
Управителят на 18-о ДКЦ д-р Ивайло Попов потвърди, че вече е викана специализираната служба "Екоравновесие" по въпроса с кучето, обитаващо необезпокоявано поликлиниката.
"Вероятно отново се е върнало - добави директорът на поликлиниката. - Този сектор на територията на 18-о ДКЦ се ползва от общопрактикуващи лекари. Техният вход е отворен денонощно. Вратата, която ние ползваме, се заключва и там има охрана. Правили сме им забележки и отново ще ги предупредя."
Вестник "България Днес" благодари за сигнала и обещава, че ще следи под лупа съдбата на нежелания наемател.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама