Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1877185 www.bgdnes.bg

Собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев: Датчанинът игра с ръка!

"Датският нападател си поведе топката с ръка, преди да падне за дузпа", коментира пред "България Днес" собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев.
Неговият отбор бе порязан от същия турски рефер Фират Айдънуш преди две години в квалификация за Шампионската лига. Ловчанлии отпаднаха от полския "Висла", след като Айдънуш измисли дузпа срещу българския отбор в Краков.
"Не се сещам за конкретната ситуация в Полша - каза Ганчев. - Аз гледам футбол само като любител и не съм голям експерт в тази игра.
Любопитното е, че в този двубой начело на "Литекс" е сегашният национален селекционер Любослав Пенев. "Оранжевите" губят гостуването си с 1:3 и отпадат от Шампионската лига с общ резултат 2:5.
Изходът от двубоя можеше и да е съвсем различен, ако турският рефер не беше помогнал за втория гол на "Висла" в решаващия мач.
По подобен начин Айдънуш даде измислена дузпа за датчаните срещу България в квалификация за световно първенство.
Любослав Пенев коментира, че грешни съдийски решения са ни ощетили с 4-5 точки в борбата за класиране на световното в Бразилия.
"Не вярвам, че ни ощетяват умишлено", коментира Гриша Ганчев. "Но е факт - Корнелиус игра с ръка в нашето наказателно поле."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама