Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1878181 www.bgdnes.bg

Мениджърът на "Астън Вила": Стилиян става треньор

Здравословното състояние на Стилиян Петров продължава да се подобрява. Радостната новина съобщи лично мениджърът на "Астън Вила" Пол Ламбърт. Шотландецът не крие, че е много близък приятел със Стенли. Навремето двамата бяха съотборници в "Селтик". Българският футболист води битка с коварната болест левкемия от точно една година. На 30 март 2012 г. официално бе съобщено за заболяването му, а от 7 месеца насам Петров е в ремисия.
"Постоянно съм в контакт със Стилиян. Той се справя страхотно с тази битка. Не мисля, че има някой в тази зала, който може да си представи какво изживява", каза  Ламбърт пред журналистите на традиционния брифинг преди кръга във Висшата лига. В неделя от 15,30 часа българско време "Астън Вила" приема "Ливърпул".
"Стилиян се бори толкова силно. Всички се надяваме скоро да излезе от това си състояние. Отсъствието на Петров е голяма, голяма загуба за нас. Много хора изнемогват в подобни ситуации. Радвам се, че той се приближава до положителен край", коментира още шотландският мениджър на "Астън Вила".
Междувременно Стилиян е признал пред приятели, че със сигурност футболната му кариера е приключила и той няма да се върне на терена. "Астън Вила" обаче готви треньорски пост за българина, съобщава "Мирър". "Не мисля, че той може да работи стресиращата работа на мениджър. Но може да тренира деца. Беше велик играч и може да даде страхотен съвет на всеки. Ще говоря скоро с него, за да видим как се чувства", добави Пол Ламбърт.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама