Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/19089611 www.bgdnes.bg

Стоичков и спортният свят се поклониха пред Надал

Новината за отказването Рафаел Надал обедини световния спортен елит. Куп легенди и настоящи спортистите се поклониха пред 22-кратния победител в Големия шлем, сред които и Христо Стоичков.

"Думите няма как да са достатъчни! Ти си епоха, ера, ти си вечен! За теб ще се говори винаги, защото беше най-добрият! Рафа Надал, тенисът няма да е същият без теб! Успех във всяко ново начинание", написа Камата, който дълги години игра с чичото не тенисиста Мигел Анхел Надал в "Барселона". 

Реклама

Първият, който реагира беше най-големият му съперник, но и негов приятел Роджър Федерер.

„Каква кариера, Рафа! Винаги съм се надявал този ден никога да не дойде. Благодаря ти за незабравимите спомени и всичките ти невероятни постижения в спорта, който обичаме! Беше абсолютна чест", написа Федерер в Х.

Другият от Голямата тройка Новак Джокович също не пропусна да почете Надал.

"Рафа, един пост не е достатъчен, за да изразя уважението, което изпитвам към теб и това, което си направил за нашия спорт. Ти вдъхнови  милиони деца да започнат да играят тенис и мисля, че това вероятно е най-голямото постижение, което някой може да си пожелае. Твоята упоритост, отдаденост, борбен дух ще бъдат преподавани десетилетия. Твоето наследство ще живее вечно. Само ти знаеш какво трябваше да изтърпиш, за да станеш икона на тениса и спорта като цяло. Благодаря ти, че ме тласкаше до самия предел толкова много пъти в нашето съперничество, което ме повлия най-много като играч. Твоята страст да представляваш Испания винаги е била забележителна. Пожелавам ти най-доброто възможно сбогуване в Малага с отбора на Испания за Купа "Дейвис". Ще бъда там лично, за да отдам уважение към твоята звездна кариера", написа Ноле. 

Кристиано Роналдо, Килиан Мбапе, Винисиус Жуниор, Тони Кроос, Андрес Иниеста, Коко Гоф, Матео Беретини, Анди Родик, Ник Кириос, Онс Жабер, Серхио Юл, Ремко Евенепул и др. световни звезди също отдадоха заслуженето на Матадора от Майорка.

"Рафа, това беше невероятна кариера. Твоята отдаденост, страст и невероятен талант са вдъхновили милиони хора по света. За мен беше чест да видя кариерата ти и да те нарека приятел. Приятна почивка", написа Роналдо, който има общ бизнес с Надал.

"Поздравления за кариерата ти, Рафа, пример за играч и човек. Приятно пенсиониране. Винаги ще бъдеш легенда", написа Мбапе.

Почти няма испански спортист, който да не реагира на новината, че Надал се отказва след края на сезона. Тенисистът получи признание и от любимия си отбор "Реал" (Мадрид). 

Реклама

"За нас и за всички мадридисти е и винаги ще бъде гордост, че легенда като Рафа Надал представлява нашия клуб като почетен член на "Реал". Неговата историческа и легендарна кариера винаги се е основавала на таланта му, неговия постоянен дух на самоусъвършенстване, неговата смиреност, неговата солидарност и неговото уважение. Неговият начин на разбиране на спорта и живота му е спечелил най-престижните награди. В "Реал" също бихме искали да изразим своята благодарност към него за неговия мадридски дух и за разпространението на ценностите на нашия клуб във всички краища на света. Пожелаваме на Рафа Надал и семейството му всичко най-добро в този нов етап от живота им", обявиха от "кралския клуб". 

Клубният президент Флорентино Перес съшо поздрави Надал за кариерата му.

"Рафа Надал също е източник на гордост за нашата страна и е пример за основните ценности на спорта, с които той е изковал цялата си изключителна кариера", заяви той. 

Четете още

ОФИЦИАЛНО! Надал спира с тениса

ОФИЦИАЛНО! Надал спира с тениса

Момчето, победило Джокович, проговори: Ще стана №1 в света като Ноле!

Момчето, победило Джокович, проговори: Ще стана №1 в света като Ноле!

ПРЕСТИЖ! Гришо сменя Рафа Надал в голям турнир

ПРЕСТИЖ! Гришо сменя Рафа Надал в голям турнир

Реклама
Реклама
Реклама