Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1941589 www.bgdnes.bg

Испанец приземи Григор Димитров

Григор Димитров приключи участието си на турнира в Барселона, с награден фонд 2 166 875 евро, след загуба във втори кръг от Томи Робредо с 5-7 1-6. Испанецът е бивш щ5 в света. Гришо имаше отлични шансове поне за сет, но стара негова слабост му попречи да спечели. Българинът допусна пробив, сервирайки за първия сет. Хасковлията водеше с 5-2 в първата част, но загуби следващите пет гейма. Гришо така и не успя да се възстанови от неприятното развитие на сета. Този сценарий се случва вече за четвърти път през този сезон. Веднъж срещу Джокович, на два пъти срещу Мъри и сега срещу Робредо.
Двубоят с Родриго започна перфектно за нашият тенисист. Той спечели първите три гейма на мача. Малко по-късно отрази точка за връщането на пробива и се стигна до 5-2. Именно в такава ситуация Гришо се намираше в мачовете си срещу Джокович и Мъри на два пъти. Сега Димитров допусна пробив, сервирайки за сета, след това нов при 5-5, а в следващия гейм пропусна брейкбол. Така в крайна сметка загуби сета.
За Григор Димитров следват десетина дена почивка от турнири. През това време той ще заложи на тренировките, а на 5 май започва участие на Мастърса в Мадрид. На практика там ще се съберат най-добрите тенисисти в света.
След него са планирани турнирите в Рим, Дюселдорф и Ролан Гарос. С това приключва и сезонът на клей за българина.

Ракета №1 на България:
Трябва още много
да работя!

Реклама

Успехът в Монте Карло е минало, казва тенисистът

Григор Димитров говори пред официалния сайт на турнира в Барселона преди мача си с Робредо.
Българинът пази чудесни спомени от Каталуния, където преди време живееше и тренираше.

- Спечели няколко турнира тук, в Барселона, когато беше много млад. Би ли ни разказал какви спомени пазиш?
- Първият ми фючърс турнир, който спечелих, беше в Барселона. Затова този град винаги ще бъде специален за мен. Обичам да се връщам тук.
- В Монте Карло достигна до четвъртфиналите, където много затрудни Надал и беше близо до победата. След мача Рафаел Надал каза, че може би един ден ти ще си следващият №1. Как се чувстваш след подобни комплименти? Добавят ли допълнително напрежение на раменете ти?


- Разбира се, но към този момент това все още не се е случило. За да стъпиш на върха, трябва да работиш. Разбира се, хубаво е да чуеш от Рафа такъв комплимент. Монте Карло за мен е един турнир, на който постигнах успех, но той вече е в миналото. Надявам се, че ще продължа по същия начин и защо не един ден да не достигна до върха.
- Също така те наричат Бейби Федерер. Как приемаш този комплимент?
- Винаги съм искал да се утвърдя като тенисист със собствена индивидуалност. Играта ми има известни прилики с тази на Федерер. Той даде много на тениса. Надявам се, че и аз ще допринеса с нещо ново.


Мария Шарапова:
Забавно е, че
ме питате за Гришо!

Мария Шарапова винаги е в центъра на вниманието, а последните й медийни изяви задължително включват и въпроси за личния живот.
Маша говори пред медиите на турнира в Щутгарт. Шарапова първо бе попитана дали би приела, ако Рафаел Надал я покани

на среща. Отговорът на рускинята бе: "Не е мой тип." А дали има нещо вярно в слуховете за връзка между нея и Григор Димитров? "Забавно е, че ме попитахте точно това", бе неясният отговор на Мария.



 

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама