Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1942466 www.bgdnes.bg

Министър Петър Стойчев игра футбол в Раднево

Министърът на спорта Петър Стойчев и заместникът му Йордан Йовчев откриха ново футболно игрище в спортен комплекс "Миньор" в Раднево. Те бяха гости на кмета на града д-р Юлиан Илчев. Той и общинарите са се ангажирали да подобрят значително спортния облик на Раднево. Новият терен е точно до стадиона на първия отбор и вече е на разположение на местното население. Изграден е от "Спорт парк фитнес" с 58 000 лева, предоставени от общината.

Стотици деца и родителите им пляскаха дълго при изрежзането на успехите на големите ни спортисти Йордан Йовчев и Петър Стойчев. А след това шефовете от министерството дълго се снимаха и даваха автографи. Малчугани в народни носии ги посрещнаха с хляб и сол. Децата от фолклорен ансамбъл "Гергьовден" при общински център за култура "Нончо Воденичаров" потанцуваха пред видните си гости. За да е всичко по обичаите, бе извършен и водосвет с червено вино, питка и китка здравец от отец Никола. След което министърът и кметът прерязаха лентата на новия терен.

Реклама

"Искам да благодаря на община Раднево, че е съумяла да намери средства за спорт и за изграждане на такова модерно игрище. Пожелавам ви да тренирате с удоволствие и желание на него. Нека хората, занимаващи се с масов спорт, да се увеличават все повече", заяви Петър Стойчев.
Министърът изпълни първия удар на новия терен за футбол. В дебютния мач журналистическия "Медиа Юнайтед" би с дузпи "Миньор" (Раднево) след 5:5 в редовното време.

Д-р Юлиан Илчев разведе гостите и из другите обекти в комплекса - тенис кортовете и реновираната зала по баскетбол с близо 100 000 лева от министерството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама