Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1944106 www.bgdnes.bg

Героят Левандовски напуска Дортмунд

Роберт Левандовски, който вкара четири гола във вратата на "Реал" (Мадрид), ще напусне "Борусия" (Дортмунд) през лятото. Това стана ясно в деня след голямата победа с 4:1 над испанския шампион в първи полуфинал за Шампионската лига. Агентът на нападателя Майк Бартел разкри, че клиентът му е постигнал договорка за личните си условия с друг клуб, чието име остава в тайна.
Договорът на 24 годишния футболист с Дортмунд изтичаше в края на следващия сезон.
"Всички искания на "Борусия" ще бъдат изпълнени", каза Бартел. - Получихме оферта, която бе интересна за Роберт и отговоря на всички критерии, поставени от клуба му. Предложените лични условия също задоволяват Левандовски. Нищо не пречи на трансфера".
Германците купиха полския голаджия от "Лех" (Познан) през 2010 г. за 4,5 млн. евро. В момента той е оценяван на 40 млн. евро. От няколко месеца името му е свързвано с трансфер в "Байерн" (Мюнхен). Само преди няколко дни стана ясно, Марио Гьотце от "Борусия" (Дортмунд) от лятото става футболист на баварския клуб. "Байерн" плати за него 37 млн. евро, колкото е записано в клаузата му за предсрочно прекратяване на договора.
В контракта на Левандовски няма такъв анекс. Очаква се точната трансферна сума да бъде обявена след реванша в Мадрид. На собствен терен "Реал" ще се опита да навакса пасива от три гола, който допусна в Германия.
"Ние не сме отбор, който само се защитава, ще покажем това и на следващия мач срещу "Реал", категоричен е треньорът на "Борусия" Юрген Клоп.

Роналдо вярва

Кристиано Роналдо вярва, че

"Реал" (Мадрид) има сили да стопи аванса от три гола срещу "Борусия" (Дортмунд) и да се класира на финал в Шампионската лига. "Ще говоря след реванша" в Мадрид", заяви португалецът.

Реклама

Моуриньо призна

Треньорът на "Реал" (Мадрид)

Жозе Моуриньо призна, че "Борусия" (Дортмунд) е надиграл неговия отбор.
ДТе бяха първи за всяка топка, играха на висока скорост, трудно ни беше да държим топката, когато ни пресираха," каза Моуриньо.

Големият обрат

"Реал" се е класирал напред в Купата на европейските шампиони след поражение с 1:4 в първата среща през сезон 1975/76. Тогава "Дарби Каунти" бие с 4:1 в първия мач. В реванша "Реал" прави забележителен обрат и печели с 5:1. Сантийана вкарва победно в продълженията.

Заместникът Кайседо

"Борусия" (Дортмунд) ще се опита да привлече Фелипе Кайседо от "Локомотив" (Москва), за заместник на Левандовски. Еквадорският нападател е изборът на Юрген Клоп, твърди немската преса.


Кайседо е бивш съотборник на Мартин Петров и Валери Божинов в "Манчестър Сити". Той заигра в Москва през лятото на 2011 година. Той премина в "Локомотив" от "Леванте" след трансфер за 7,5 млн. евро. Кайседо има проблем с това, че трудно подържа оптимална спортна форма. В един момент той дори бе загубил титулярното си място в руския отбор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама