Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1947758 www.bgdnes.bg

Митов мъсти на ЦСКА

Старши треньорът на "Левски" Николай Митов ще се опита да си отмъсти на ЦСКА днес. Именно "червените" са причината нисичкият футболист да бъде пропъден от "Герена" преди години.
През октомври 1992 година Митов изиграва първото си и единствено вечно дерби като играч. Бързоногият футболист се появява на почивката при резултат 1:1. През втората част той пропуска да донесе победата на "сините", след като е изведен сам срещу вратаря Румен Ненов. След двубоя Митов губи доверието на старши треньора и до края на сезона почти не се появява в игра. "Левски" става шампион, но Митов е натирен от "Герена".
"Да, имаше един мач срещу "червените" през 1992 г. - спомня си треньорът на "сините". - Влязох като резерва, изпуснах няколко добри положения за гол, не победихме."
Далеч по-добра е статистиката на Митов срещу ЦСКА като треньор в школата на "Левски". Той има само една загуба от вечния враг.
"Бия ЦСКА навсякъде - уверен е Митов. - Отиваме да се надиграваме с вечния съперник и ще търсим трите точки на всяка цена. Момчетата осъзнават важността на двубоя, както и уникалната подкрепа, която получиха от феновете в последните срещи. Наясно сме, че без нашите привърженици ще ни бъде много по-трудно. Те са 12-ият играч. Ще се опитаме да наложим нашия стил на игра и ще дадем всичко от себе си, за да спечелим дербито.“
Той се съгласи с колегата си Милен Радуканов, че "Левски" е фаворитът в днешния мач.
"Благодаря му, че мисли така - обяви треньорът. - И според мен сме фаворит в дербито. Винаги ще има изненади в състава и сега ще бъде така. Искам победа, друго не ме интересува. Има емоция в мен, аз помня много мачове с ЦСКА. Пред очите ми е един двубой, в който ги победихме с 3:1 и Искренов се радваше долу на пистата. Знам, че има емоция във всеки - в децата, които гонят топките, и в публиката. Феновете са нашето голямо предимство. Сега може да няма опашки за билети, но това е така, защото нашите фенове работят. Те са народът."
Голмайсторът на "сините" Базил де Карвальо до последно ще е под въпрос за мача. Митов трябваше да вземе решение дали нападателят ще попадне в групата след снощната тренировка.
„Положението при Де Карвальо е 50/50 - обясни наставникът. - Гаджев със сигурност ще е в групата за мача. За дербито с ЦСКА всички са готови. Няма мърдане!"
Митов не се притеснява от високите температури в последните дни.
"Аз да не съм синоптик, че да следя колко градуса ще е - запита той. - Да, топло е. Моето дете вече иска да ходи на море."
Треньорът добави, че не би искал да има в състава си нито един футболист на вечния враг. Сподели и че говори с част от легендите на "Левски" преди мачовете. Накрая обаче сам си взима решенията.

Елица Младенова

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама