Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1958586 www.bgdnes.bg

Дортмунд се удави в бира

Невероятен купон си спретнаха футболистите на "Борусия", които успяха да изхвърлят "Реал" от Шампионската лига и стигнаха до исторически втори финал в историята си. "Жълто-черните" загубиха реванша с 0:2 с късни голове на Бензема (82) и Рамос (88), но въпреки това триумфират след успеха с 4:1 в първата среща. Всички в отбора поливаха класирането си до сутринта насред Мадрид. В същото време и град Дортмунд не заспа. Десетки хиляди фенове на отбора излязоха навън, за да празнуват невероятното постижение на любимците си.


Старши треньорът на германците Юрген Клоп реши да вдигне всички забрани в нощта на веселбата и задръжките паднаха. Бирата се лееше на корем.
"Искам просто да изпия една бира в хотела. Да не съм някакъв изрод, че да забраня на играчите да излязат и да полеят успеха! Би било глупаво, ако не отидем да празнуваме с момчетата. Обещах им една историческа вечер. Е, така и се получи. Сега е време за купон. Мисля, че футболистите ми заслужават да се повеселят през тази вълшебна нощ", каза Клоп. Той призна, че из нощните заведения на Мадрид ги е развеждал полузащитникът Нури Шахин, който познава отлично града от престоя си в "Реал".
"Време е за бира. Изцеден съм емоционално и физически. Мисля, че 1-2 бири ще ме ударят като чук", изцепи се един от героите за "Борусия", вратарят Роман Вайденфелер.
"Гордея се с моите момчета. Те бяха великолепни. Благодаря им за блестящото представяне. Важното е, че пишем история с този млад отбор. Знаехме, че "Реал" ще ни атакува много, но и ние имахме своите възможности да решим по-рано изхода от срещата", добави Клоп. Той изчисли, че защитникът на "белия балет" Серхио Рамос е трябвало да получи общо 6 жълти картона в мача.

 

Гьотце готов за финала

Младата звезда на "Борусия" Марио Гьотце ще бъде напълно възстановен за финала в Шампионска лига на 25 май. Плеймейкърът получи контузия в сблъсъка с "Реал" и бе принудително заменен още в 14-ата минута. Лекарският щаб на германците обаче успокои, че травмата му не е сериозна и играчът ще има нужда от 10 дни за почивка.
Гьотце има разтежение на подколянно сухожилие. Той със сигурност пропуска съботното дерби с "Байерн" (Мюнхен) в Бундеслигата. От следващия сезон младокът ще облече екипа именно на баварския гранд.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама