Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1960093 www.bgdnes.bg

Днес Гунди щеше да е достолепен

Георги ИВАНОВ
Достолепен господин с бяла коса - така си представя Георги Аспарухов-Гунди сестра му Лидия Карова, ако иконата на българския футбол бе доживял да навърши на 4 май 70 години.
За съжаление "деветката" си отиде преди 42 години в трагична автомобилна катастрофа на прохода Витиня.
"Често съм си задавала въпроса как би живял батко, какво би вършил и как би изглеждал - казва Карова. - В нашия род всички много рано побеляваме. Ето, виж ме и мен, косата ми е цялата бяла, на братовчедите ми също. Така че си мисля, че батко може би щеше да бъде с чисто бяла коса, един благороден старец, с леко тъжна усмивка, но изправен и енергичен. Не ми върви да кажа старец, но щеше да е достолепен и уважаван господин.Ф
Сестрата на легендарния футболист е почти сигурна, че ако не бе застигнат от нелепата смърт, Гунди би се занимавал с любимия си спорт. Пред "България Днес" приятелят на Аспарухов, Архангел Петров, бе разказал, че нападателят искал, като свърши с футбола, да стане автомобилен състезател. "Като свърша с кариерата си, не искам да чувам повече за футбол. Не ща да съм треньор или някакъв началник. От това ритане направо съм отвратен от футбол", казал Гунди на приятеля си месеци преди да загине.
"Не знам брат ми да е искал да става автомобилен пилот. Обичаше да кара кола и караше бързо, но чак пък да се състезава не знам да е искал. По-скоро си мисля, че щеше да стане треньор, и то на децата. Той обичаше децата и щеше да му е приятно да ги подготвя за големия футбол. После сигурно щеше и да е треньор на първия отбор. Но не си го представям извън футбола", твърди г-жа Карова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама