Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1974931 www.bgdnes.bg

Мениджърът Емил Данчев: С Фъргюсън договаряхме Бербатов в гората

Георги ИВАНОВ

Преговорите за преминаването на Димитър Бербатов от "Тотнъм" в "Манчестър Юнайтед" през 2008 година били толкова тайни, че се наложило личният агент на нападателя и мениджърът на "червените дяволи" Алекс Фъргюсън да се срещат тайно. Веднъж дори в гора в Англия, разкрива самият Данчев.
Родният футболен агент признава, че самият Фъргюсън пръв се обадил.
"Първият ни контакт беше доста преди да подпишем, и той се обади да потвърди, че има интерес към Митко - разказва Данчев. - Тогава трябваше да бъдем особено внимателни, защото между "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм" имаше известно напрежение и отношенията бяха обтегнати. Налагаше се много внимателно да провеждаме срещите си. Веднъж се видяхме дори в една гора, където се разхождахме и си говорихме. Срещали сме се в Монако, на специални места в Лондон, където няма достъп за журналисти. Може би тези тайни срещи в някаква степен ни сближиха."
Данчев не крие, че е горд от работата си и познанството си име като Алекс Фъргюсън. "Аз съм горд за себе си, че начина, по който работех, той го оцени изключително позитивно и ме прие като един от тях. Надявам се, че и на новата длъжност, която ще заема, ще имаме възможност да работим заедно. Разбира се, много ми се иска да има още български футболисти, които да влязат в полезрението на "Манчестър Юнайтед", твърди футболният агент.
Извън футбола мениджърът на "Юнайтед" бил много добър и земен човек. "Със сър Алекс ни свързват повече от пет години съвместна работа. Не съм аз човекът, който да коментира страхотните резултати от работата му, но мога да кажа, че и като човек е прекрасен. Познавам го и в двете му страни, и като принципен и суров човек, който е готов на всичко за отбора си, но и като сърдечен човек. Очарован съм от него. Поддържахме през годините много добри отношения. Често се виждахме и разговаряхме, запознал ме е със съпругата си и синовете си. Като излезем от сферата на футбола, той наистина е един нормален, земен човек, който знае да цени и да уважава хората, с които работи и с които разговаря", разказва още Емил Данчев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама